ΕΛΛΑΔΑ

Πάπας Φραγκίσκος από την Μυτιλήνη: Αισθάνομαι θαυμασμό για τον ελληνικό λαό

Πάπας Φραγκίσκος από την Μυτιλήνη: Αισθάνομαι θαυμασμό για τον ελληνικό λαό

«Αγαπητοί αδερφοί και αδερφές. Η Μυτιλήνη έγινε ένα λιμάνι για πολλούς μετανάστες και για αυτό το λόγο βρίσκομαι σήμερα εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΠτΔ που με προσκάλεσε μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο», ήταν τα πρώτα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου από το λιμάνι της Μυτιλήνης, το τελευταίο σταθμό του ταξιδιού του.

Αμέσως μετά έσπευσε για ακόμα μια φορά να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον ελληνικό λαό για τη συμβολή του στο προσφυγικό, «Να εκφράσω το θαυμασμό μου για τον ελληνικό λαό, ο οποίος μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτή την καρδιά και διάπλατες τις πόρτες. Ο Κύριος θα ξέρει να ανταποδώσει αυτή γενναιοδωρία, όπως και εκείνη των άλλων γειτονικών λαών που υποδέχτηκαν πρόσφυγες».

«Θα ήθελα να κάνω έκκληση για υπευθυνότητα μπροστά σε μια κρίσιμη κατάσταση. Οι ανησυχίες των θεσμών και του κόσμου, εδώ στην Ελλάδα είναι κατανοητές και νόμιμες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι απλά αριθμοί, είναι άνθρωποι, ονόματα, ιστορία», συνέχισε ο Πάπας.

Και κατέληξε, "αυτή είναι η αληθινή εξουσία που γεννά την ειρήνη. Μόνο όποιος υπηρετεί με αγάπη, υπηρετεί την ειρήνη. Ευχαριστώ εσάς, επειδή είστε φύλακες ανθρωπιές, επειδή φροντίζετε με τρυφερότητα τη σάρκα του Χριστού, που πονάει και υποφέρει για κάθε άνθρωπο που πονάει και είναι ξένος και εσείς υποδεχτήκατε. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"