ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη (19/04)

ΠΟΕ - ΟΤΑ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη (19/04)

Πανελλαδική στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για αύριο Τρίτη 19 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Η στάση θα αρχίσει στις 11:30 το πρωί και θα διαρκέσει έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την ίδια ημέρα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για αθέτηση των δεσμεύσεων του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα στη συνάντηση που είχαν πριν από 15 ημέρες στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών της Αττικής.

Έτσι, επανέρχεται με τα ίδια αιτήματα που είναι η διατήρηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος (αναρρωτικές άδειες κ.λπ.), υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, να μην καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ εργαζόμενοι κατηγορίας ΔΕ που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς και διενέργεια ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, καθώς όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Στη συνάντηση με τον κ. Μπαλάφα, ο υφυπουργός είχε αναφέρει ότι για το θέμα της διατήρησης του ανθυγιεινού επιδόματος αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεσμεύθηκε για επίλυση άλλων αιτημάτων με διατάξεις που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο - σκούπα που ετοιμάζει το υπουργείο.