ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασαν τους 54.000 οι εγκλωβισμένοι στην Επικράτεια πρόσφυγες και μετανάστες

Ξεπέρασαν τους 54.000 οι εγκλωβισμένοι στην Επικράτεια πρόσφυγες και μετανάστες

Η Αττική και η Ειδομένη συνεχίζουν να φιλοξενούν το μεγαλύτερο αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στη χώρα (54.062), σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Συγκεκριμένα, στην Αττική βρίσκονται συνολικά 14.906 πρόσφυγες και μετανάστες, με την πλειονότητά τους να παραμένει στον Πειραιά (3.286 άτομα).

Στον καταυλισμό της Ειδομένης, καταγράφηκαν 10.257 ενώ συνολικά στη βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται 29.284.

Παράλληλα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται 7.515 πρόσφυγες και μετανάστες. Από αυτούς, 4.138 καταμετρήθηκαν στη Λέσβο και 1.960 στη Χίο. Μέχρι τις 7:30 το πρωί της Τρίτης (19/04) καταγράφηκαν 150 νέες αφίξεις. Τέλος, στην κεντρική Ελλάδα καταμετρήθηκαν 2.019 πρόσφυγες.

Αστυνομική επιχείρηση σε χώρο αλληλέγγυων στη Χίο

Με εισαγγελική εντολή και μετά από μηνυτήρια αναφορά περιοίκου, αστυνομικοί μαζί με στελέχη των υπηρεσιών της Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Υγιεινής μπήκαν σήμερα το πρωί, στον χώρο όπου στεγάζονται αλληλέγγυοι και παρασκευάζουν φαγητό για πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο, γνωστό σαν «soli cafe».

Πρόκειται για ένα παλιό σπίτι το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Χίου, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και πολύ κοντά σε έναν ανοικτό καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί εκεί.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, πραγματοποιήθηκε έλεγχος των υγειονομικών συνθηκών παρασκευής του φαγητού, αλλά και έλεγχος τυχόν πολεοδομικών παρεμβάσεων καθώς και της στατικότητας του κτιρίου.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις, οι οποίες θα παραδοθούν στην εισαγγελία Χίου, που θα αποφασίσει για την τύχη της δομής, η οποία, πάντως, παραμένει ανοικτή και εν λειτουργία.

Η αστυνομία συνέλαβε μέσα στο κτίριο μία Ελληνίδα με 3,5 γραμμάρια χασίς, ενώ έγιναν και τέσσερις προσαγωγές, μίας Ολλανδής, ενός Γερμανού και δύο Σύρων προσφύγων.

Σχετικές ειδήσεις