ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό: Από ρευματικό πυρετό έπασχε η 17χρονη Αφγανή που έφυγε από τη ζωή

Ελληνικό: Από ρευματικό πυρετό έπασχε η 17χρονη Αφγανή που έφυγε από τη ζωή

Η 17χρονη από το Αφγανιστάν διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό και έχασε τη ζωή της την περασμένη Τρίτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου της άτυχης κοπέλας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βαρύ ιστορικό, ενώ ο ρευματικός πυρετός από τον οποίο έπασχε της είχε προκαλέσει βαλβιδοπάθεια.

Όπως έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν πεθάνει η 17χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε διερμηνέας στο νοσοκομείο γεγονός που δυσκόλεψε την επικοινωνία με τους γιατρούς και την οικογένεια της 17χρονης Αφγανής.

Επίσημες απαντήσεις για τον θάνατο της κοπέλας δεν υπάρχουν ακόμα, καθώς οι δικοί της δεν επιθυμούν να γίνει νεκροψία ενώ την ίδια στιγμή ρίχνουν ευθύνες στους γιατρούς για τον θάνατο του παιδιού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η 17χρονη δεν παρέμεινε στο νοσοκομείο καθώς η οικογένειά της ανέλαβε την ευθύνη για εκείνη και την πήρε πίσω στον καταυλισμό. Οι γονείς της 17χρονης λένε πως οι γιατροί τους επέτρεψαν να φύγουν από το νοσοκομείο και να επιστρέψουν στο Ελληνικό, παρά την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν η κοπέλα, δεδομένου και του ιστορικού της.

Το άτυχο κορίτσι επέστρεψε στον καταυλισμό για να μεταφερθεί εκ νέου στο Νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας της να έχει επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να πεθάνει από ανακοπή καθώς στο νοσοκομείο τη δεύτερη φορά διακομίστηκε με ασυστολία.

Σχετικές ειδήσεις