ΕΛΛΑΔΑ

Αδειάζει από πρόσφυγες και μετανάστες ο καταυλισμός στο Ελληνικό - Μεταφέρονται στη Μαλακάσα

Αδειάζει από πρόσφυγες και μετανάστες ο καταυλισμός στο Ελληνικό - Μεταφέρονται στη Μαλακάσα

Τους περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον σε τρεις χώρους προσωρινής φιλοξενίας στον καταυλισμό του Ελληνικού άρχισε να μεταφέρει η Κυβέρνηση με προορισμό τη Μαλακάσα.

Περίπου 200 άτομα είναι οι πρώτοι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θα μεταφερθούν από τα Ελληνικό προς τα κέντρα φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Σημειώνεται ότι ο πρόσφατος θάνατος της 17χρονης Αφγανής που διέμενε στον καταυλισμό του Ελληνικού ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα Δημόσιας υγείας που ανακύπτουν λόγω της ανεπαρκέστατης διαχείρισης των υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν από την προσφυγική κρίση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο ΙΣΑ κατήγγειλε πρόσφατα ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των προσφύγων και των μεταναστών και ειδικά των ευπαθών ομάδων (παιδιά, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες) από τις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους φιλοξενίας και την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες.

Eιδικά στους καταυλισμούς στον Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη, η κατάσταση είναι απαράδεκτη, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και εκθέτει τη χώρα, τόνισε ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο σύλλογος, η άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει στα συγκεκριμένα κέντρα τον κίνδυνο έξαρσης λοιμωδών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, Δάγκειος πυρετός, κ.τ.λ.

Σχετικές ειδήσεις