ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή! Τσολιάδες… made in China στα Προπύλαια (video)

Ντροπή! Τσολιάδες… made in China στα Προπύλαια (video)

Καλή η διαφήμιση στη χώρα μας, αλλά όχι όταν ντροπιάζεις τους θεσμούς.

Οι εύζωνες ή αλλιώς τσολιάδες έχουν αναχθεί σε σύμβολα γενναιότητας για τον ελληνικό λαό. Τα «δίμετρα» καμάρια που μένουν όρθια για ώρες καθημερινά φυλώντας το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και του Προεδρικού Μεγάρου, φαίνεται πως ενέπνευσαν κινέζικη παραγωγή reality show.

Οι πολίτες που περνούσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (22/4) από τα Προπύλαια, είδαν κάποιους μικρόσωμους Ασιάτες – ανάμεσά τους και γυναίκες- να εκτελούν παραγγέλματα. Με ψεύτικα όπλα και όχι τα γνωστά και θρυλικά Μ1 Garrand όπου κρατούν οι εύζωνες, οι Κινέζοι έκαναν γυρίσματα για τηλεοπτικό ριάλιτι που θα προβληθεί σύντομα στη χώρα τους.

Σύμφωνα με τη «mixanitouxronou», πρόκειται για Κινέζους celebrities, παγκοσμίως άγνωστους εκτός της πατρίδας τους, που φόρεσαν αυτή την ιστορική ενδυμασία και ταξιδεύουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπου και ντύνονται με τις ανάλογες «φορεσιές» και παρουσιάζουν τον ελληνικό πολιτισμό.

Μεταξύ άλλων ντύθηκαν και αρχαίοι Έλληνες και έκαναν τους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνιζόμενοι στο άθλημα της δισκοβολίας!

Οι «τσολιάδες» δεν ήταν φυσικά μόνοι τους. Εκτός από το τηλεοπτικό συνεργείο, έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκονταν και δύο Έλληνες εκπαιδευτές, όπου προσπαθούσαν να μάθουν στους Κινέζους να εκτελούν τα παραγγέλματα.

«Επ’ ώμου αρμ» φώναζαν οι εκπαιδευτές, «αιι» φώναζαν οι Κινέζοι και εκτελούσαν κατά το δοκούν...

Μπορεί οι Κινέζοι να δείχνουν κάθε χρόνο την αγάπη για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, όμως υπάρχουν και κάποια... όρια, τόσο συμβολικά όσο και ιστορικά, που κανένας δεν πρέπει να ξεπερνά στο βωμό του χρήματος. Διαφωνείτε;

Δείτε το βίντεο με τους «εύζωνες»: