ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στη Μυτιλήνη: Μετανάστες επιτέθηκαν με μπουκάλια στον Μουζάλα (vid)

Χαμός στη Μυτιλήνη: Μετανάστες επιτέθηκαν με μπουκάλια στον Μουζάλα (vid)

Πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας επιτέθηκαν με μπουκάλια στον Γιάννη Μουζάλα, υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στον καταυλισμό της Μόριας όπου πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τις συνθήκες που επικρατούν στον κααταυλισμό όσο και για τις επαναπροωθήσεις τους στην Τουρκία.

Αρχικά προκλήθηκαν φραστικά επεισόδια από την πλευρά των προσφύγων και των μεταναστών με τα πνεύματα να ανάβουν γρήγορα παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να πετούν μέχρι και μπουκάλια κατά του υπουργού.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ανάψει φωτιές και πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών που βρίκονται στο σημείο με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η κατάσταση ξέφυγε, στο hot spot άναψαν φωτιές και οι πρόσφυγες έστησαν οδοφράγματα με κάδους και πέταξαν αντικείμενα στις διμοιρίες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιοι πρόσφυγες έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

όπως μετέδωσε ο Alpha οι ανήλικοι που κρατούνται σε ειδική πτέρυγα έσπασαν την κλειδαριά και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους κρατούμενους πρόσφυγες. Με ένα πυροσβεστήρα πέταξαν νερά αλλά και μπουκάλια στον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Ολλανδό ομόλογό του και τη συνοδεία τους.

Δείτε το βίντεο

Σχετικές ειδήσεις