ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικό "φρένο" στα ελληνικά φορτηγά

Τουρκικό "φρένο" στα ελληνικά φορτηγά
Κατά της Τουρκίας στρέφεται με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ).


Κατά της Τουρκίας στρέφεται με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ). Κι αυτό γιατί όπως, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η γειτονική χώρα καταστρατηγεί κάθε έννοια νομιμότητας δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στους Έλληνες οδηγούς. Η Ομοσπονδία έχει ενημερώσει ήδη τα αρμόδια υπουργεία ζητώντας την προστασία των συναδέλφων, αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

«Οι Αρχές της Τουρκίας συνεχίζουν να εφαρμόζουν εξοντωτική πολιτική εις βάρος των Ελλήνων αυτοκινητιστών». Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: Η διήμερη άδεια εισόδου στη γείτονα χώρα κοστίζει 132 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη άδεια για τους Τούρκους είναι 25 ευρώ. Η είσοδος στην Τουρκία κοστίζει, στο τελωνείο Ipsala 25 ευρώ, ενώ αντίστοιχα για τους Τούρκους δεν υπάρχει κόστος. Όταν προορισμός είναι το Ιράκ το κόστος ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Επίσης ο ΟΦΑΕ με την ανακοίνωση του θίγει το φαινόμενο της διαφθοράς που αναπτύσσεται στα σύνορα, αφού εκεί υπάρχει αντλία που προμηθεύει τα τουρκικά φορτηγά με πετρέλαιο αντί 0,55 ευρώ το λίτρο. «Οι ελληνικές αρχές δεν τηρούν τη νομοθεσία και αυτό το πετρέλαιο μπορεί να γίνει προϊόν διαφθοράς, καθώς κάθε φορτηγό δύναται να μεταφέρει έως και 1.360 λίτρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.