ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό 2016: Δύο συγκεντρώσεις και πορείες στο Ηράκλειο

Ασφαλιστικό 2016: Δύο συγκεντρώσεις και πορείες στο Ηράκλειο

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , επιστημονικοί φορείς, συνταξιούχοι και άνεργοι από το Ηράκλειο εξέφρασαν σήμερα (8/5/2016) την αντίθεση τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφισθεί απόψε από τη Βουλή, και τιμώντας παράλληλα τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η πρώτη συγκέντρωση οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία του και στη συνέχεια η διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα, όπως «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση», «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα», «Όχι στο νέο ασφαλιστικό - Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος και ανασφάλιστος» κ.ά.

Η δεύτερη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, ως «ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους» και μιλά για «απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο», υποστηρίζοντας ότι «στο όνομα της κρίσης ο ελληνικός λαός συνεχίζει να βιώνει την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων καθώς και της κοινωνίας ολόκληρης».

Ακόμη σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Κοινωνική Ασφάλιση έχει ζωτική αξία για μας και τις οικογένειες μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων