ΕΛΛΑΔΑ

Στο Άγιο Όρος κατέφτασαν οι «Λύκοι της Νύχτας» - Προετοιμασίες για την επίσκεψη Πούτιν

Στο Άγιο Όρος κατέφτασαν οι «Λύκοι της Νύχτας» - Προετοιμασίες για την επίσκεψη Πούτιν

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα, τα μέλη της αποστολής των «Λύκων της Νύχτας», όπως ονομάζεται η ρωσική λέσχη, εξήγησαν τους λόγους του ταξιδιού τους, τα προβλήματα που συνάντησαν αλλά και τις ιδέες που τους εμπνέουν.

Οι ίδιοι μίλησαν με θερμά λόγια για τους ιστορικούς, πολιτιστικούς και κυρίως θρησκευτικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας και τόνισαν ότι η εκδήλωση γίνεται και στο πλαίσιο του κοινού αφιερωματικού έτους 2016 «η Ελλάδα στη Ρωσία και η Ρωσία στην Ελλάδα».

Στο κλίμα της συζήτησης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προεδρεύων, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, Όλεγκ Μπρεντίχιν, ερωτώμενος σχετικά επιβεβαίωσε ότι έχει αρχίσει η διαδικασία της προετοιμασίας για τη διοργάνωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των «Λύκων της Νύχτας», Βλ. Στρόγκοφ, αφού μίλησε για τη σημασία της αγάπης και της ενότητας αναφέρθηκε στο 2016 ως διπλή επέτειο (ειδικά ο μήνας Μάιος), καθώς συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και 1.000 χρόνια παρουσίας, όπως ανέφεραν, του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος.

Σκοπός της λέσχης και των ταξιδιών της είναι, όπως είναι ο κ. Στρόγκοφ, «η αντίσταση ενάντια στον αόρατο σκηνοθέτη που θέλει να βάλει εμπόδια στην ενότητα των ορθόδοξων λαών». Ανέφερε ότι η λέσχη τους ιδρύθηκε το 1989, ότι έχει 6.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη και ότι στη συγκεκριμένη αποστολή τελικά κατάφεραν να φτάσουν 25 από τους αρχικά 160 δηλωθέντες.

Οι εκπρόσωποι της αποστολής αναφέρθηκαν στα προβλήματα που συνάντησαν, π.χ. με τη διέλευση της αποστολής από την Πολωνία, και εξήγησαν γιατί τελικά -παρότι «μηχανόβιοι»- θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα για τις επισκέψεις τους σε χώρους λατρείας στην Ελλάδα. Από την πλευρά του ο πατήρ Γκόρι, που συμμετέχει στην αποστολή, ευχαρίστησε του Έλληνες γιατί κατάφεραν να διατηρήσουν το Άγιο Όρος, το οποίο χαρακτήρισε «πηγή της ελπίδας».

Στην έναρξη της συνέντευξης ο κ. Μπρεντίχιν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το μέλλον είναι ο κοινός δρόμος Ελλάδας-Ρωσίας, η συμπόρευση των δύο εθνών για το καλύτερο, παρά τις όποιες συγκυριακές δυσχέρειες έχουν κατά καιρούς προκύψει, ενώ εκ μέρους των «Λύκων της Νύχτας» έγινε η παρουσίαση της εικόνας του Αγίου Σεργκέι Ραντόντσκι, ο οποίος, όπως τόνισαν, έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην επίτευξη της ενότητας του ρωσικού λαού.

Σχετικές ειδήσεις