ΕΛΛΑΔΑ

Λιμάνι Πειραιά: Πρόσφυγας επιτέθηκε με φαλτσέτα στους λιμενικούς

Λιμάνι Πειραιά: Πρόσφυγας επιτέθηκε με φαλτσέτα στους λιμενικούς

Απειλητικά κινήθηκε 23χρονος Σύριος πρόσφυγας κατά ανδρών του Λιμενικού Σώματος, το απόγευμα της Πέμπτης (19/05) στο λιμάνι του Πειραιά.

Στελέχη του Λιμενικού, πέρασαν χειροπέδες σε 23χρονο πρόσφυγα από τη Συρία, για απείθεια, απειλή και οπλοφορία - οπλοκατοχή.

Ο νεαρός συνελήφθη στην Ακτή Βασιλειάδη, μεταξύ της πύλης Ε1 και Ε2, στο λιμάνι του Πειραιά, όταν αρνήθηκε έλεγχο και κινήθηκε απειλητικά προς τους λιμενικούς, κρατώντας πτυσσόμενη λεπίδα ξυρίσματος με μήκος μεταλλικού κοπτερού δέκα εκατοστών.

Εν τω μεταξύ, οι μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται σήμερα σε 1.468, ενώ από τις αρχές της εβδομάδας έως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία οργανωμένη μετακίνηση προς τα κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, 54.230 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων μόλις 2 είναι νέες αφίξεις.

Περισσότεροι από τους μισούς πρόσφυγες καταγράφηκαν στη βόρεια Ελλάδα (28.730), με την πλειονότητά τους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (9.007), στο Χέρσο του Κιλκίς (3.987) και στο Πολύκαστρο της Νέας Καβάλας (3.980).

Όσο αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, στα νησιά διαμένουν 8.592, με τη Μυτιλήνη να έχει υποδεχτεί 4.177 άτομα και τη Χίο 2.368, στην Αττική 14.496, εκ των οποίων 2.880 στην προβλήτα του Σκαραμαγκά, στην κεντρική Ελλάδα 2.088, με την πλειονότητα να φιλοξενείται στο Κουτσόχερο Λάρισας (763), ενώ στη νότια Ελλάδα, στην Ανδραβίδα, μένουν 324 πρόσφυγες.

Δείτε ΕΔΩ τις προσφυγικές ροές σήμερα

Σχετικές ειδήσεις