ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπερνούν τους 54.100 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες

Ξεπερνούν τους 54.100 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες

Καθώς στην Ειδομένη ετοιμάζονται για επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών, μεταφέροντας τους περίπου 8.000 που διαμένουν εκεί σε δομές φιλοξενίας, ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων στη χώρα, φτάνει σήμερα Δευτέρα (23/05) τους 54.185.

Όπως αναφέρει η τελευταία καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, συνολικά στην ελληνική επικράτεια φιλοξενούνται 54.185 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ειδικότερα, στη νησιά του βορείου Αιγαίου φιλοξενούνται 8.507 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 50 νέες αφίξεις.

Στην Αττική διαμένουν 14.538 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων οι 2.896 καταλύουν στον Σκαραμαγκά.

Στην κεντρική Ελλάδα καταμετρήθηκαν 2.090 πρόσφυγες, ενώ στη νότια Ελλάδα 324.

Σε δομές της Βόρειας Ελλάδας φιλοξενούνται 28.726 άτομα, με την πλειονότητα εξ αυτών (8.424 άτομα) να βρίσκονται στην Ειδομένη.

Παράλληλα, ελαχιστοποιημένες παραμένουν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 21 Μαΐου, έως σήμερα το πρωί, αποβιβάσθηκαν συνολικά 91 άτομα. Συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη αποβιβάστηκαν 35 άτομα, στη Χίο 41 και στη Σάμο 15.

Σημειώνεται, ότι στους 35 αποβιβασθέντες στη Μυτιλήνη περιλαμβάνεται και ένας Αφγανός, ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε επανεισαχθεί στην Τουρκία από τη Χίο μέσω του λιμανιού στο Δικελί, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί, στη διασταύρωση της εθνικής οδού Μυτιλήνης - Ερμής, στο ύψος της Παναγιούδας, περίπου 150 Πακιστανοί μετανάστες από το hot spot της Μόριας πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία, χωρίς, όμως, να έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία. Οι μετανάστες ζητούν να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη για τη υπόλοιπη Ελλάδα και από εκεί για την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν, από την περασμένη Τρίτη, την απεργία πείνας που πραγματοποιούν 50 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι ζουν στον ανοικτό δημοτικό καταυλισμό στη Σούδα της Χίου.


Σχετικές ειδήσεις