ΕΛΛΑΔΑ

Στην «κόψη του ξυραφιού» Ραγκούσης - ταξιτζήδες

Στην «κόψη του ξυραφιού» Ραγκούσης - ταξιτζήδες
Στις 11.00 η κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών...

Με τη σχέση κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί να πατάει σε τεντωμένο σχοινί, επιχειρείται σήμερα μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση με τους αυτοκινητιστές έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στο κτίριο του υπουργείου στην οδό Μεσογείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και υπάρχει η διάθεση για να βρεθεί η «χρυσή τομή», καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις. Οι ιδιοκτήτες αναμένεται να παρουσιαστούν πιο διαλλακτικοί, παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, ωστόσο θα ζητήσουν από τον υπουργό χρόνο για να συζητηθεί το νομοσχέδιο, τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

Από την άλλη μεριά ο Γ. Ραγκούσης αναμένεται να τονίσει στους αυτοκινητιστές πως οι αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και πως τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο.

Ο υπουργός θα συναντηθεί στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, ενώ στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Θα προηγηθεί στις 10.00 συνάντηση του υπουργού Υποδομών με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η σημερινή συνάντηση με τους ιδιοκτήτες έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Γιάννης Ραγκούσης την ερχόμενη Τρίτη θα ενημερώσει για την υπόθεση των ταξί την επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. Η ενημέρωση θα γίνει μετά από αίτημα των Βουλευτών Θεόδωρου Καράογλου από τη ΝΔ και Μάκη Βορίδη από το ΛΑΟΣ την οποία αποδέχτηκε ομόφωνα η επιτροπή.

89 δικογραφίες κατά αυτοκινητιστών

Στο χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 27-07-2011 έχουν σχηματισθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, 82 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα. Από τις δικογραφίες αυτές, οι 35 έχουν υποβληθεί στον Εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα. Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.
Διαβάστε επίσης: Λάδια, οδοφράγματα και τρομοκρατία από τους ταξιτζήδες