ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ραγκούση - ταξιτζήδων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ραγκούση - ταξιτζήδων
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14.30 η πολύωρη συνάντηση...

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14.30 η πολύωρη συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση.

Αυτή την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις και αναμένεται να γίνουν δηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, βγήκε από το γραφείο του υπουργού δηλώνοντας ότι θα υπάρξει ένα μικρό διάλειμμα και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Οι δύο πλευρές κάθισαν στο τραπέζι των συνομιλιών, προσπαθώντας να βρουν λύση στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Οι αυτοκινητιστές προσέρχονται στον διάλογο με δύο βασικά αιτήματα. Το πρώτο αφορά την εφαρμογή του μέτρου της πληθυσμιακής αναλογίας και το δεύτερο τη διατήρηση των σημερινών αδειών.

«Από τις απαντήσεις που θα δώσει ο Υπουργός, τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος, θα κριθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων».

Έκκληση ΣΕΤΕ να σταματήσει η απεργία

'Έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί να τελειώσουν άμεσα την απεργία τους, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, μετά τη συνάντηση που με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.

«Εμείς είμαστε με την πλευρά της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», τόνισε ο Α. Ανδρεάδης και εκτίμησε ότι η απεργία των ταξί πρέπει να σταματήσει αύριο.

Από την πλευρά μας, είπε, θα καταθέσουμε στον υπουργό τις δικές μας προτάσεις για αναβάθμιση των υπηρεσιών, βασιζόμενες στα όσα ισχύουν στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ο κ.Ανδρεάδης είπε ότι φέτος καταγράφεται μια αύξηση της τάξης του 10%, που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ.

Πρόσθεσε, όμως, ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα ταξί θα υπάρξει μείωση τον Αύγουστο και δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και ο Σεπτέμβριος.

Δικογραφίες για 6.415 άτομα

Την ίδια ώρα, στο χρονικό διάστημα από 18-07-2011 έως 27-07-2011 έχουν σχηματισθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, ογδόντα δύο (82) δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 6.415 άτομα. Από τις δικογραφίες αυτές, οι τριάντα πέντε (35) έχουν υποβληθεί στον Εισαγγελέα και εμπλέκονται 5.524 άτομα.

Τα ποινικά αδικήματα που αφορούν το προανακριτικό υλικό είναι η παρακώλυση συγκοινωνιών και άλλα συναφή αδικήματα.