ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Πούτιν - Άγιον Όρος: Όταν ο Ρώσος πρόεδρος συνάντησε τον Γέροντα Εφραίμ

Επίσκεψη Πούτιν - Άγιον Όρος: Όταν ο Ρώσος πρόεδρος συνάντησε τον Γέροντα Εφραίμ

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη υποδοχή του σήμερα, Σάββατο (28/05/2016) στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τη σύντομη συζήτηση του Πούτιν με τον Γέροντα Εφραίμ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το briefingnews.gr, ο Ρώσος ηγέτης χάρηκε, όταν μεταξύ των παρευρισκομένων εκπροσώπων από τις Ιερές Μονές είδε τον Γέροντα Εφραίμ από το μοναστήρι του Βατοπαιδίου.

Όταν λοιπόν ο Ρώσος ηγέτης είδε τον Γέροντα να κάθεται, αμέσως το βλέμμα του καρφώθηκε πάνω του, και μετά την χειραψία που δέχθηκε από τον ίδιο, δεν τον άφησε να απομακρυνθεί, αλλά κάλεσε τον διερμηνέα του, ώστε να μπορέσει να του μιλήσει.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έσκυψε το κεφάλι ταπεινά στον Γέροντα Εφραίμ και συνομίλησε για λίγο μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πούτιν ευλαβείται ιδιαιτέρως τον Γέροντα Εφραίμ και τον γνωρίζει από το παρελθόν, αφού τον έχει συναντήσει και στο Άγιον Όρος και στην Ρωσία όταν μετέφερε την Αγία Ζώνη της Παναγίας για ευλογία του λαού του.

Έχει μάλιστα ζητήσει από τον ίδιο να προσεύχεται για την οικογένειά του και την χώρα του, ενώ γνωρίζει για την πνευματική στήριξη που παρέχει σε χιλιάδες προσκυνητές και από τη Ρωσία που τον επισκέπτονται στο Άγιο Όρος.

Σχετικές ειδήσεις