ΕΛΛΑΔΑ

Η «εταιρεία δολοφόνων» ξαναχτύπησε

Η «εταιρεία δολοφόνων» ξαναχτύπησε
Ο αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων» που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τη δεκαετία του ΄80...

Ο αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων» που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τη δεκαετία του ΄80 με τις δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων με σκοπό την οικειοποίηση των περιουσιών τους, Χρήστος Παπαδόπουλος, φέρεται να «ξαναχτύπησε».

Ο 73χρονος σήμερα δικηγόρος και πρώην Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, συνελήφθη γιατί φέρεται να οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης εύπορης γυναίκας, την οποία κρατούσε παρανόμως, μαζί με συνεργούς του σε διώροφο σπίτι στη Συκιά Κορινθίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, την 57χρονη εντόπισε εντελώς τυχαία η καθαρίστρια του σπιτιού – κρησφύγετου της σπείρας, όταν παραβίασε την εντολή τους και ανέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου είχε ρητή εντολή να μην μπει ποτέ.

Μόλις αντίκρισε την καθαρίστρια η 57 χρονη, η οποία ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μετά από πέντε μήνες ομηρείας, ζήτησε από την άγνωστη γυναίκα να τη βοηθήσει να γλιτώσει από τους δήμιους της. Της έδωσε οδηγίες, πώς να επικοινωνήσει με τον αδελφό της, που διαμένει στη Δράμα.

Η καθαρίστρια έκανε ό,τι της ζήτησε η 57χρονη και ο αδελφός της ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.

Μετά από παρακολουθήσεις και έρευνες, το Τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου πραγματοποίησε έφοδο, παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι στη Συκιά, όπου και βρέθηκε η 57χρονη.

Άμεσα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Παπαδόπουλου, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι της εξαδέλφης του και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες θα αρνηθεί τις κατηγορίες.

Στο σπίτι-κρησφύγετο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας πιστολιού με 12 φυσίγγια και εννέα ναρκωτικά δισκία.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η 57χρονη είναι χήρα γνωστού αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα και γνώρισε τον Παπαδόπουλο, μέσω γνωστών της, ως δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά για να της τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες.

Το σπίτι, όπου κρατούσαν την 57χρονη, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου συνεργού του Παπαδόπουλου, τον οποίο φέρεται να γνώρισε στις φυλακές, καθώς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε το 2009 .