ΕΛΛΑΔΑ

Το συγκλονιστικό μήνυμα της οικογένειας Νικολόπουλου και η κίνηση ανθρωπιάς με τη δωρεά οργάνων

Το συγκλονιστικό μήνυμα της οικογένειας Νικολόπουλου και η κίνηση ανθρωπιάς με τη δωρεά οργάνων

Σε ένα θαύμα ελπίζει πλέον η οικογένεια της Νίκης Νικολοπούλου, της κόρης του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο.

Η κατάσταση της υγείας της 16χρονης, η οποία το βράδυ του Σαββάτου (28/05) αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, είναι κρίσιμη καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς.

Με μια ανάρτηση που ραγίζει καρδιές, η μητέρα της, Τασία Μανωλοπούλου αποκαλύπτει ότι η οικογένεια της Νίκης έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων της 16χρονης.

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας της Νίκης:

«Όταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σε ένα "αυτιστικό" κράτος το μόνο όνειρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς του, η οικογένεια του, είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ακόμα περισσότερο όταν αυτοί θα έχουν φύγει ή θα είναι ανήμποροι να το διαχειριστούν. Η εικόνα εφιάλτης είναι αυτή του παιδιού σου δεμένου σε κάγκελα. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις ) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν την ζωή τους και να ζήσουν υγιείς κι ευτυχισμένοι. Δεν είναι ηρωισμός, δεν είναι καλοσύνη. Είναι απλά η συνέχεια αυτού του δρόμου που ξεκινήσαμε στις 3/3/2000 χέρι - χέρι με την Νίκη. Λίγοι την καταλάβαιναν αλλά όσοι μπορούσαμε ξέρουμε τι θέλει να μας πει αυτή την ώρα».

Δείτε την ανάρτηση:

nikolopoulos2

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Νίκος Νικολόπουλος ανήρτησε στο twitter ένα μήνυμα με το οποίο ευχαριστούσε όσους συμπαραστέκονται στην οικογένειά του και ζητούσε να κάνουν μια προσευχή «για τη Νίκη και για όλους που έχουν ανάγκη».

Δείτε το μήνυμα του Νίκου Νικολόπουλου: