ΕΛΛΑΔΑ

Καίγεται ακόμη το Ρέθυμνο

Καίγεται ακόμη το Ρέθυμνο
Σε χαράδρα στην περιοχή Σαχτούρια έχει περιοριστεί η πυρκαγιά, που κατακαίει εδώ και 36 ώρες...

Σε χαράδρα στην περιοχή Σαχτούρια έχει περιοριστεί η πυρκαγιά, που κατακαίει εδώ και 36 ώρες την ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν περιμετρικά της χαράδρας, ενώ το ενθαρρυντικό, μέχρι στιγμής, είναι πως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν έχουν ιδιαιτέρως υψηλή ένταση, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται χωριά ή κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο βρίσκεται και επιχειρεί πολύ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με 54 πυροσβέστες, 27 οχήματα, 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Το χρονικό

Δραματικές στιγμές έζησε το χωριό Κρύα Βρύση του Ρεθύμνου. Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά είχαν ζώσει ολόκληρο το χωριό και οι κάτοικοι, που δεν εγκατέλειπαν τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις, έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες.

Στάνες με ζώα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι κάτοικοι που δεν πείθονταν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά με ό,τι μέσω διέθεταν, αγροτικά μηχανήματα, εργαλεία, ακόμα και κλαριά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή και εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό, που έπειτα από δύο ώρες περίπου, στις 11 το βράδυ, αποφασίστηκε η εκκένωση του Πλατανέ, για προληπτικούς λόγους και για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Λιονή Μαρία, δήλωσε στο newsbomb.gr «Προς το παρόν δεν έχουν καεί σπίτια στο χωριό Κρύα Βρύση και το ευτύχημα είναι πως δεν έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές» προσθέτοντας πως δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη βρίσκονται στο σημείο, δίνοντας μάχη με τις φλόγες για να μην περάσει η φωτιά στα σπίτια.