ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αύξηση στις προσφυγικές ροές - 52.487 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα

Νέα αύξηση στις προσφυγικές ροές - 52.487 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα

Σε τριψήφιο αριθμό έφτασε και πάλι η άφιξη προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Από χθες Πέμπτη έως και σήμερα το πρωί (03/06), αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάστηκαν σε κάποιο από τα νησιά του βορείου Αιγαίου, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους τοπικούς φορείς για τις επιπτώσεις που θα έχει στο προσφυγικό πρόβλημα η επιδείνωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, στη Συκαμνιά της Μυτιλήνης έφθασε χθες μια βάρκα με 25 άτομα. Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήταν η δεύτερη βάρκα που έφτασε στη Συκαμνιά τις τελευταίες μέρες, όπου είχαν μηδενιστεί οι ροές εδώ και μήνες. Την ίδια ώρα, στη Χίο, περισυλλέγησαν 120 άτομα, από το Λιμενικό Σώμα και το ρουμάνικο πλοίο της Frontex, σε τρεις συνολικά επιχειρήσεις.

Μηδενικές ήταν όλη μέρα χθες οι αφίξεις στη Σάμο.

Εν τω μεταξύ, σε 52.487 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Οι νέες αφίξεις είναι αυξημένες και ανέρχονταν σε 152 ως τις 7:30. Συνολικά, στα νησιά παραμένουν 8.515 άτομα.

Στην Αττική φιλοξενούνται 14.554 πρόσφυγες, στην κεντρική Ελλάδα 2.274 και στη νότια Ελλάδα 289. Στους 26 χώρους φιλοξενίας και τους τρεις άτυπους καταυλισμούς της βόρειας Ελλάδας παραμένουν 26.855 άτομα.

Δείτε εδώ τις προσφυγικές ροές σήμερα

Σχετικές ειδήσεις