ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά από τους λιμενεργάτες

Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά από τους λιμενεργάτες

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί σήμερα (08/06),οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αίτημα την εξασφάλιση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Εκτός από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι λιμενεργάτες -οι οποίοι πραγματοποιούν συνεχόμενες 48ωρες απεργίες- έχουν σχεδιάσει και πορεία προς τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος, εκτίμησε ότι πιθανότατα να υπάρξει κάποια απάντηση από τους εμπλεκόμενους φορείς ενόψει και της έγκρισης της σύμβασης παραχώρησης από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι πέραν τη διαφωνίας για την ιδιωτικοποίηση των δύο λιμανιών, οι εργαζόμενοι θέτουν επι τάπητος το θέμα των εργασιακών σχέσεων και τη σταθερότητα στην εργασία. Πρόσθεσε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο βάσιμο και νομοθετημένο, προκειμένου να μη βρεθούν κάτω από την απειλή της ανεργίας οι δεκάδες εργαζόμενοι που έχουν προσφέρει και στους δύο οργανισμούς των λιμανιών.

«Θα πρέπει να βρεθεί νομοθετική ρύθμιση που να κατοχυρώνει το δεδομένο που υπήρχε μέσα από τις ρυθμίσεις του 2688/89 και από το γενικό κανονισμό εργασίας. Η εταιρεία δεν κλείνει, αλλά αλλάζει τη μετοχή της σύνθεση» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών, τονίζουν: «Καλούμε τους παραγωγικούς φορείς, τους δημάρχους, τους επιστημονικούς φορείς, αλλά και άλλους συνδικαλιστικούς φορείς που βρίσκονται σε αγωνιστική δράση να ενημερωθούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας που με υπευθυνότητα διεξάγουμε οι εργαζόμενοι στους ΟΛΠ και ΟΛΘ. Διεκδικούμε κατοχυρωμένες θεσπισμένες εργασιακές θέσεις και εργασιακή σταθερότητα, που σε κάθε περίπτωση προκύπτει από το εργασιακό μας ιστορικό στον ΟΛΠ και ΟΛΘ».

«Μήνες τώρα, η κυβέρνηση έχει πολλές φορές διακηρύξει ότι στη διαδικασία υλοποίησης των δεσμευτικών, με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, ιδιωτικοποιήσεων, βασικό μέλημα παραμένει η προστασία των εργασιακών σχέσεων» ανέφεραν πρόσφατα σε κοινή δήλωσή τους από την πλευρά τους οι υπουργοί Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ήδη βρισκόμαστε σε φάση ολοκλήρωσης αυτών των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, είχαν τονίσει οι τρεις υπουργοί και κάλεσαν όλους τους εμπλεκόμενους να βοηθήσουν στην προσπάθεια για μια δίκαιη λύση που άμεσα και μακροπρόθεσμα θα αποβεί σε όφελος όλων.

Σχετικές ειδήσεις