ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό η Αττική - Μεγάλες φωτιές σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Σε πύρινο κλοιό η Αττική - Μεγάλες φωτιές σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα

Μεγάλες φωτιές σε τρία διαφορετικά σημεία δυτικά της Αττικής βρίσκονται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης (14/06).

Το νεότερο είναι μεταξύ Παλαιοχωρίου και Παλαιοκούνδουρων Μεγάρων, ενώ από το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καντήλι της Νέας Περάμου.

Στη Νέα Πέραμο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και εννέα άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού επιχειρούν τρία Καναντέρ, τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη Πετζετέλ.

Στο νέο μέτωπο μεταξύ Παλαιοχωρίου και Παλαιοκούνδουρων έσπευσαν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 11 εναέρια μέσα. Η φωτιά καίει έκταση με πεύκα.

Σε ύφεση είναι το μεσημέρι της Τρίτης η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα (11:40) σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άκρες Μεγάρων, κοντά στο πεδίο βολής, στους πρόποδες του όρους Πατέρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και εννέα άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος ρίψεις νερού επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ και τέσσερα ελικόπτερα.

Ως υπαίτιος για τη φωτιά συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 52χρονος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη διάρκεια αγροτικών εργασιών άναψε φωτιά, η οποία του ξέφυγε.

Συνολικά στη δυτική Αττική επιχειρούν 219 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 11 εναέρια μέσα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την φωτιά

Σχετικές ειδήσεις