ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για «τα έργα και τις ημέρες» Λαυρεντιάδη

Εισαγγελέας για «τα έργα και τις ημέρες» Λαυρεντιάδη
Το πόρισμα σχετικά με τις δραστηριότητες του ομίλου επιχειρήσεων του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διαβίβασε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος...

Το πόρισμα σχετικά με τις δραστηριότητες του ομίλου επιχειρήσεων του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διαβίβασε η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου.

Η κ. Ράικου με τη σειρά της ανέθεσε τη μελέτη του υλικού στο συνάδελφό της Ιωάννη Δραγάτση, ο οποίος διενεργούσε προκαταρκτική εξέταση για την εταιρεία Alapis, συμφερόντων του ομίλου Λαυρεντιάδη, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Με βάση τα στοιχεία του πορίσματος, ο κ. Δραγάτσης θα αποφασίσει αν συντρέχουν λόγοι για να ασκηθεί ποινική δίωξη για την υπόθεση αυτή, η οποία αφορά ένα δάνειο ύψους 51 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται ότι εκταμιεύτηκε από την Proton Bank με ευνοϊκούς όρους για εταιρείες του ομίλου Λαυρεντιάδη.

Ήδη, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του κ. Λαυρεντιάδη.

Επίσης, στο ίδιο πόρισμα θα βασιστούν και οι μελλοντικές κινήσεις του εισαγγελέα, καθώς σε αυτό περιγράφεται σειρά αξιοποίνων πράξεων όπως υπεξαίρεση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στην Proton Bank του Λ. Λαυρεντιάδη

Ο Λ. Λαυρεντιάδης αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση υπεξαίρεσης