ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σε περιοχές της Αττικής λόγω υπέρβασης των ορίων του όζοντος

Συναγερμός σε περιοχές της Αττικής λόγω υπέρβασης των ορίων του όζοντος

Λόγω και του καύσωνα, τα επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αττικής ξεπέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου το όριο ενημέρωσης του κοινού, και σε ορισμένες περιοχές και το όριο συναγερμού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο σταθμό μέτρησης των Θρακομακεδόνων το όζον έφτασε τα 301 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, με όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό. Στα 257 μικρογραμμάρια μετρήθηκε στο Μαρούσι, στα 254 στην Αγία Παρασκευή στα 251 στα Λιόσια.

Πάνω από το όριο ενημέρωσης των 180 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό ήταν οι μετρήσεις στο Περιστέρι (184) και στην Ελευσίνα (201).

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον» αναφέρει το υπουργείο.

«Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Ακόμα, το υπουργείο συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν τη χρήση ΙΧ που επιδεινώνουν το πρόβλημα και να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους με καύσιμα μόνο μετά τη δύση του ηλίου.

Σχετικές ειδήσεις