ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία: Ποιες παραλίες «κέρδισαν» γαλάζια σημαία; (photos - video)

Μεσσηνία: Ποιες παραλίες «κέρδισαν» γαλάζια σημαία; (photos - video)

Πέντε γαλάζιες σημαίες «σηκώθηκαν» σε παραλίες της Μεσσηνίας, τέσσερις από αυτές στην Καλαμάτα.

Δύο περισσότερες σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, είναι φέτος οι γαλάζιες σημαίες που «στολίζουν» τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας.

Οι τέσσερις γαλάζιες σημαίες αναρτήθηκαν, στην Ανάσταση, στο τέρμα της Ναυαρίνου, στο Αλμυρό και τη Μικρή Μαντίνεια.

Όλες τις παραλίες όπου υπάρχει «Γαλάζια Σημαία» είναι οργανωμένες, διαθέτουν ναυαγοσώστη και όλα τα σωστικά μέσα, ενώ υπάρχουν πίνακες με πληροφοριακό υλικό για τους λουόμενους, όπως βασικές οδηγίες, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, δρομολόγια λεωφορείων κ.λπ.

Γαλάζια σημαία και στη Μπούκα

Την Τετάρτη (29/06) πραγματοποιήθηκε η έπαρση της γαλάζιας σημαίας στην παραλία της Μπούκας, της μοναδικής βραβευμένης παραλίας του Δήμου Μεσσήνης, από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη.

Όπως σημειώνει το eleftheriaonline.gr, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο δήμαρχος μίλησε και για το προσωπικό του όραμα: έναν παραλιακό ποδηλατόδρομο, που θα συνδέει την Καλαμάτα με την Κορώνη και θα περνά από την Μπούκα. Ενα έργο το οποίο συνέδεσε με την αναβάθμιση της παραλίας και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής γενικότερα. Μάλιστα υπενθύμισε ότι μέχρι την παραλία της Μπούκας ο ποδηλατόδρομος θα γίνει γιατί περιλαμβάνεται στη μελέτη για την ανάπλαση και τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Πάμισο και το Κουλντούκι.

«Τα έργα στον Πάμισο θα αλλάξουν όλη την περιοχή, της παραλίας και του παραλιακού μετώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όραμα της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου 6 μέτρων, που «θα την ενώνει με την Καλαμάτα, με μια φανταστική πεζογέφυρα ύψους περίπου 18 - 20 μέτρων».

Δείτε τη δήλωση του κ. Τσώνη

Οσον αφορά τις υπάρχουσες υποδομές στην παραλία της Μπούκας ο κ. Τσώνης είπε ότι «τηρήθηκαν και τηρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές για την ποιότητα των νερών και την προστασία των λουομένων, με ναυαγοσώστες, με προσβάσιμους χώρους για ΑΜΕΑ και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αισθάνονται ασφάλεια οι λουόμενοι και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε μια οργανωμένη παραλία». Πρόσθεσε δε πως στον προϋπολογισμό του δήμου έχουν εγγραφεί 30.000 ευρώ για αντίστοιχο μηχανισμό με αυτόν στην παραλία της Ανάστασης στην Καλαμάτα, για να μπαίνουν στη θάλασσα όσοι έχουν κινητικές αναπηρίες. Αλλά δεν δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει φέτος το καλοκαίρι, καθώς είπε μπορεί να προκύψουν άλλες έκτακτες ανάγκες και να πάνε τα χρήματα εκεί.

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

Σχετικές ειδήσεις