ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Αγώνας για την πάταξη του παραεμπορίου στην παραλία της Αγίας Μαρίνας

Χανιά: Αγώνας για την πάταξη του παραεμπορίου στην παραλία της Αγίας Μαρίνας

Δυναμικά αντιδρούν οι επιχειρηματίες της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά, καθώς το παράνομο εμπόριο φρούτων και άλλων τροφίμων, χωρίς κανένα έλεγχο και κανόνα υγείας να τηρείται, δίνει και παίρνει στις παραλίες της περιοχής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parakritika.gr, o Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας «ΛΗΤΩΑ» προχωρά σε καταγγελία προς τις αρμόδιες Αρχές σε βάρος συγκεκριμένου ατόμου, ο οποίος κάνει παρεμπόριο φρούτων στις παραλίες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχει απειλήσει μέχρι και καταστηματάρχες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου πήρε την απόφαση να ακολουθηθεί η νομική οδός, σε συνεννόηση με τους κατοίκους του χωριού και το τελικό κείμενο θα παραδοθεί σε δικηγόρο εντός της εβδομάδας, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Το κακό έχει παραγίνει, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλεται, ο συγκεκριμένος «έμπορος» δε διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους καταστηματάρχες, μπροστά στα μάτια των τουριστών!

Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια είχαν εκτυλιχθεί σκηνές απείρου κάλλους, με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να κυνηγούν πάνω στην παραλία τους πλανόδιους πωλητές, ωστόσο, από τότε δεν υπάρχει κανείς να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα!

Επίσης, δυναμική αναμένεται η αντίδραση των καταστηματαρχών και για το ζήτημα των πινακίδων που έχουν «καταλάβει» κάθε εκατοστό στα πεζοδρόμια.

Πηγή: parakritika.gr

Σχετικές ειδήσεις