ΕΛΛΑΔΑ

«Εμφύλιος» για τον Παντελίδη στη Νέα Ιωνία

«Εμφύλιος» για τον Παντελίδη στη Νέα Ιωνία

Άγρια κόντρα με ανταλλαγή αιχμηρών ανακοινώσεων.

Η δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, με δελτίο τύπου της παράταξης “Δύναμη Προοπτικής”, προτείνει να ονομαστεί ο δρόμος που περνάει μπροστά από το σπίτι του Παντελή Παντελίδη με το όνομά του. Να μετονομαστεί δηλαδή σε οδό Παντελή Παντελίδη.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η Παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ και η επικεφαλής της κα. Δέσποινα Θωμαϊδου, αισθάνονται την ανάγκη να ενημερώσουν τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας για τα όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13 Ιουνίου 2016.

Ο τραγικός θάνατος του νεαρού συνδημότη μας κ. Παντελή Παντελίδη την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και εκδηλώσεις που αποδεικνύουν την αγάπη όχι μόνο των συμπολιτών μας αλλά και ενός μεγάλου μέρους της νεολαίας της πατρίδας μας.

Το γεγονός ότι ο νεαρός καλλιτέχνης τιμούσε με κάθε τρόπο την γενέτειρά του, τη Νέα Ιωνία, μιας και σε κάθε περίπτωση την ανέφερε, η δε οικογένειά του με κάθε τρόπο αναδεικνύει την οργανική της σχέση με τον τόπο μας, μας οδηγεί σε συγκεκριμένη πρόταση.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω αλλά κυρίως την ανάγκη στήριξης της οικογένειας του κ. Παντελίδη η οποία διακρίθηκε για την αξιοπρέπεια στη διαχείριση του πένθους τους και αυτό αποτελεί μήνυμα προς όλες και όλους μας, ζητήσαμε για εξαιρετικά συμβολικούς λόγους να μετονομαστεί η οδός της οικίας του, Σηλυβρίας, ή η πλησιέστερη αυτής, οδός Σελινούντος, σε οδό Παντελή Παντελίδη.

Με την πράξη αυτή πιστεύουμε ότι τιμάται πρωτίστως η πόλη μας και δικαιώνεται η επιλογή να αφουγκράζεται το Δημοτικό Συμβούλιο τον παλμό της κοινωνίας.

Δυστυχώς όμως στη συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου 2016 η ιδεοληψία της Δημοτικής Αρχής του κ. Ηρακλή Γκότση ταυτίστηκε με τη επιθετικότητα της Παράταξης του κ. Παναγιώτη Μανούρη. Με υπεκφυγές και φθηνές δικαιολογίες απέρριψαν το δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας, όπως το αποτυπώσαμε ως Παράταξη. Αντί προτάσεων, ακούστηκαν κραυγές και ειρωνείες που σίγουρα δεν τιμούν την πόλη μας.

Εμείς ως Παράταξη Δύναμη Προοπτικής εξακολουθούμε να επιμένουμε στη θέση μας η οποία στοιχειοθετείται πλήρως. Επιφυλασσόμαστε να προωθήσουμε το αίτημά μας με συγκεκριμένες δράσεις για ένα νέο άνθρωπο που έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή.

Καλούμε τη νέα γενιά και όχι μόνο, να δυναμώσει το αίτημά μας.».

Ωστόσο, φαίνεται πως την πρόταση δεν συμμερίζεται η δημοτική αρχή, η οποία απορρίπτει το αίτημα της αντιπολίτευσης.

Στη μάχη υπέρ της μετονομασίας του δρόμου φέρονται να έχουν ταχθεί και αρκετοί φίλοι του Παντελή Παντελίδη οι οποίοι καταφέρονται κατά του δημάρχου Νέας Ιωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ:

PADELIDIS

Σχετικές ειδήσεις