ΕΛΛΑΔΑ

Athens Flying Week 2016: Στην Τανάγρα 17-18 Σεπτεμβρίου

Athens Flying Week 2016: Στην Τανάγρα 17-18 Σεπτεμβρίου

Στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το Athens Flying Week 2016, ένα διήμερο αεροπορικών εκδηλώσεων, με πτήσεις ακριβείας στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, που κόβουν την ανάσα και ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο κόκκινο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο αεροπορικό γεγονός της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για το 2016, αφού παγκοσμίου φήμης πιλότοι θα πρωταγωνιστήσουν σ’ ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και εκπλήξεις.

Ο Τομ ντε Μουρτέλ πιλότος της Βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας έρχεται για μια σόλο επίδειξη μ' ένα F-16, ενώ από την Σερβία το άψογα διατηρημένο Soko G-2 Galeb θα πραγματοποιήσει διελεύσεις με τα χρώματα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η αγαπημένη του κοινού Μελίσα Πέμπερτον θα καταπλήξει για δεύτερη συνεχή χρονιά με τους ελιγμούς με ένα μικρό μονοθέσιο ακροβατικό αεροπλάνο, πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους της ηλικίας της. Από την γειτονική μας Ιταλία ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανεμοπορίας Λούκα Μπερτόσιο επιστρέφει για ένα μοναδικό πρόγραμμα ακροβατικών ελιγμών από μεγάλο ύψος με ανεμόπτερο. Από την Σουηδία ο Γιόχαν Γκούσταφσον, επίσης με ανεμόπτερο, θα εντυπωσιάσει με την ακρίβεια των χειρισμών του.

Από την Ισπανία έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή του το ακροβατικό σμήνος των Patrulla Aguila, με συνολικά επτά ακροβατικά αεροσκάφη Casa C-101 Aviojet που προσφέρουν θέαμα απόλυτου συγχρονισμού. Από την Ιταλία η ομάδα των “WeFlyTeam”, επιβεβαιώνει την δύναμη της θέλησης, αφού οι δυό της πιλότοι όταν δεν πετούν σε άριστους σχηματισμούς, βρίσκονται καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η Πολωνική Αεροπορία συμμετέχει με F-16 και Sukhoi-22UM3K.

Η ελληνική συμμετοχή έρχεται από την πολεμική αεροπορία με αεροσκάφος Ζευς F-16, και τα ακροβατικά του «Μάγου» των ελληνικών ουρανών Δημήτρη Βερβερέλη, που εκτελεί με ελικόπτερο EC 120B καθόδους και ανόδους, που κόβουν την ανάσα. Συμμετοχή με ελικόπτερα θα έχει ο Ελληνικός Στρατός και το Πολεμικό Ναυτικό.

Παράλληλα με τις πτήσεις, οι αεροπορικές δραστηριότητες θα συνεχίζονται και στο έδαφος με εκθέσεις αερομοντελισμού, περίπτερα αερολεσχών, ενώ η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) θα έχει για πρώτη φορά ανοιχτά τα υπόστεγα με τα εκθέματά της.

Ροή Ειδήσεων