ΕΛΛΑΔΑ

«Νίπτει τας χείρας της» η Κομισιόν: Ας φροντίσει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες στη Λέρο

«Νίπτει τας χείρας της» η Κομισιόν: Ας φροντίσει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες στη Λέρο

Για ακόμη μία φορά η Ευρώπη δείχνει το πόσο πολύ διαπνέεται από το ιδεώδες της... αλληλεγγύης, τονίζοντας πως για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στο hotspot της Λέρου θα πρέπει να μεριμνήσουν αποκλειστικά και μόνο οι ελληνικές Αρχές.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ήρθε σήμερα, Τρίτη (12/07/2016) διά στόματος της εκπροσώπου της Κομισιόν, αρμόδιας για ζητήματα μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό.

Ερωτηθείσα για την αναταραχή που επικρατεί στο hotspot της Λέρου από τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί λόγω των άσχημων συνθηκών, η κ. Μπερτό απάντησε πως οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπάρχει επί τόπου και το προσωπικό των ευρωπαϊκών υπηρεσιών που παρακολουθεί την κατάσταση.

Ωστόσο, επισήμανε πως «εναπόκειται στις ελληνικές Αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδράμει την Ελλάδα με οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια για τη λειτουργία των hotspots και εργάζεται με τις ελληνικές Αρχές για τη βελτίωση των συνθηκών, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας χώρων για τις ευάλωτες ομάδες και ιδίως για τους ασυνόδευτους ανήλικους εκτός των hot spot και της εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας», κατέληξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων