ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα «μηδέν» για τα ταξί

Ώρα «μηδέν» για τα ταξί
Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση....

Μετά από 19 μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων, με «μπλόκα» σε εθνικές οδούς, με αποκλεισμούς λιμανιών και αεροδρομίων και διάφορες άλλες μορφές κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί αποφασίζουν σήμερα για τη συνέχιση ή μη της απεργίας τους.

Στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς 4, η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Ταξί, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για χθες, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς δεν προλάβαιναν να φτάσουν στην Αθήνα τα μέλη του ΔΣ από την περιφέρεια.

Νωρίτερα οι αυτοκινητιστές είχαν συνάντηση με τους περιφερειάρχες, η οποία όπως αποδείχτηκε είχε θετικά για τις αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δέσμευση που πήρε από τους περιφερειάρχες ότι δεν πρόκειται να δεχθούν νέες άδειες.

Μετά από αυτή τη διαβεβαίωση, ο κ. Λυμπερόπουλος κάλεσε τους συναδέλφους του σε γενική συνέλευση με θέμα τη λύση της απεργίας.

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις

Στην Καλαμάτα οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη και κατέληξαν στην πύλη του αεροδρομίου Καλαμάτας, την οποία απέκλεισαν φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υποδομών.

Τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου απέκλεισαν στις 11.00 το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Λαμίας.

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα προκλήθηκαν στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί της Πάτρας.

Έναν μακάβριο τρόπο διαμαρτυρίας επέλεξαν οι ιδιοκτήτες ταξί του νομού Ηρακλείου. Συγκεντρώθηκαν με τα ταξί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης", περιφέροντας ένα φέρετρο με μια φωτογραφία του υπουργού Γιάννη Ραγκούση σ' ένα όχημα.

Μαίνεται η πολιτική κόντρα για τα ταξί

Η πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, καλά κρατεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την ΝΔ να απομακρύνει από την θέση του τον Θ. Λυμπερόπουλο που μετέχει στην γραμματεία παραγωγικών τομέων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Η. Μόσιαλος υποστήριξε πως δεν μπορεί ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ να μετέχει σε αυτή την αναβαθμισμένη κομματική θέση από την στιγμή που η ΝΔ τάσσεται κατά των κινητοποιήσεων και ο ίδιος τις συνεχίζει.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος αφού επέμεινε στο αίτημα της ΝΔ για την αποπομπή του Γιάννη Ραγκούση δήλωσε:

«Αφού δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είπε στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ και στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, τι τον πείραζε να ανοίξει το θέμα των ταξί στα τέλη Αυγούστου που όπως έχει πει θα είναι έτοιμος; Ποιος ο λόγος να τινάξει τα πάντα στον αέρα και ιδίως την περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου;».