ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό CNN Greece - Τούρκος πιλότος: Αν με εκδώσετε, θα με εκτελέσουν

Αποκλειστικό CNN Greece - Τούρκος πιλότος: Αν με εκδώσετε, θα με εκτελέσουν

Με απόλυτη βεβαιότητα ένας από τους Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασε με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη αναφέρει στην κατάθεσή του, που φέρνει σήμερα στο φως το CNN Greece, ότι θα εκτελεστεί, αν επιστρέψει στην Τουρκία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ο τούρκος πιλότος περιγράφει όσα έγιναν στη μονάδα του το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος. Στην κατάθεσή του επίσης κάνει αναφορά στο ότι δεν είχαν την παραμικρή πρόθεση να διαταράξουν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και μάλιστα αυτή του η φράση, ήταν που έκανε και τον εισαγγελέα να αποσύρει την αρχική κατηγορία για διατάραξη διεθνών σχέσεων της χώρας.

Η κατάθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαι αξιωματικός του τουρκικού στρατού. Στις 15-7-2016 και βραδινές ώρες, πήρα εντολή από την διοίκηση του Συντάγματος να παραλάβω με στρατιωτικό ελικόπτερο από μια λεωφόρο στην Κωνσταντινούπολη τραυματίες. Δέχτηκα όμως πυρά από Τούρκους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να επιστρέψω στο χώρο όπου βρίσκονταν τα ασθενοφόρα. Εκεί δέχτηκα ένοπλη επίθεση από Τούρκους αστυνομικούς.

Μαζί με άλλους επτά στρατιωτικούς που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση με εμένα, επιβιβαστήκαμε άρον-άρον σε στρατιωτικό ελικόπτερο (ασθενοφόρο) το οποίο δεν είχε χτυπηθεί από πυρά και αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα για να σώσουμε τη ζωή μας, διότι οι Τούρκοι αστυνομικοί, μόλις θα μας έβλεπαν με στρατιωτικές στολές θα μας θεωρούσαν πραξικοπηματίες και θα μας σκότωναν».

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων