ΕΛΛΑΔΑ

Άρατος: Θλίψη και οδύνη στο «τελευταίο αντίο» του «ήρωα του Μονάχου»

Άρατος: Θλίψη και οδύνη στο «τελευταίο αντίο» του «ήρωα του Μονάχου»

Σε κλίμα θλίψης και οδύνης συγγενείς και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον Χουσεΐν Νταϊτσίκ, τον «ήρωα του Μονάχου» όπως τον χαρακτήρισαν τα γερμανικά –και όχι μόνο- μέσα ενημέρωσης.

Η κηδεία του άτυχου 18χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του συνομηλίκου δράστη στο μακελειό του Μονάχου στην προσπάθεια του να σώσει την αδερφή του πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Η κηδεία έγινε παρουσία της οικογένειας του που έφτασε από την Γερμανία αργά το μεσημέρι, των γονέων, αλλά και των δύο αδερφών του.

Στο πατρικό του σπίτι τα θερμά συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο υπ. Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζαμαλή, οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας, Σταμάτης Κουρούδης, πολιτευτές, αντιπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στεφάνια με τα θερμά τους συλλυπητήρια έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, η Βουλή των Ελλήνων, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη.

Την κηδεία τέλεσε ο αρχιγραμματέας της Μουφτείας Κομοτηνής, παρουσία του Σοφολογιοτάτου Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί και στην συνέχεια όλοι οι κάτοικοι του Άρατου σήκωσαν στα χέρια τους το ξύλινο φέρετρο όπου βρισκόταν τυλιγμένο το σώμα με το ισλαμικό «κεφέν» και το μετέφεραν μέχρι και το νεκροταφείο του χωριού όπου έγινε η ταφή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: xronos.gr

Σχετικές ειδήσεις