ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μεσολόγγι και Κεφαλονιά

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μεσολόγγι και Κεφαλονιά

Οι πυρκαγιές σε Μεσολόγγι και Κεφαλονιά ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, με την πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ Η ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

karistoss

Στην περιοχή Δαμουλιανάτα της Κεφαλονιάς ξέσπασε φωτιά, η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο και τέσσερα αεροσκάφη από αέρος.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στα Βόρεια του χωριού Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 2 Καναντέρ και 1 Πεζετέλ. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των πυροσβεστών στο σημείο που καίει η φωτιά να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πόρτο Λάφια, στην Κάρυστο. Ο οικισμός είχε εκκενωθεί λόγω της φωτιάς ενώ σπίτια κάηκαν από την πύρινη λαίλαπα που έφτασε μέχρι τη θάλασσα!

Βέβαια στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην Εύβοια.

Δήμαρχος Καρύστου: Ζημιές σε 15 με 20 σπίτια από τη φωτιά

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά στο Πόρτο Λάφια ξεκίνησε σε δασική έκταση από μία χαράδρα, και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ο οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η φωτιά προήλθε από καλώδια της ΔΕΗ, κάτι που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος, είπε στην ΕΡΤ πως οι φλόγες πέρασαν μέσα από έναν παραθεριστικό συνεταιρισμό και προκλήθηκαν ζημιές σε πάνω από 15 με 20 σπίτια, σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό, ενώ κινδύνεψαν και ζωές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε δελτίο επικινδυνότητας πρόκλησης πυρκαγιών για την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υψηλός είναι ο δείκτης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή στους Νομούς: Αττικής, Εύβοιας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Έβρου, Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Χανίων, Λασιθίου, Κυκλάδων & στις Νήσους Κώ, Κάρπαθο, Σάμο, Ικαρία, Χίο Λέσβο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Σκύρο & Κύθηρα.


Σχετικές ειδήσεις