ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στο νομό Χανίων

Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στο νομό Χανίων

Τρία πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα (15/8) στα Χανιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται σε κινητοποίηση για την αποφυγή επέκτασης των πυρκαγιών σε κατοικημένες περιοχές του Έλους και Στροβλών στην περιοχή Κίσαμο.

Η πρώτη αφορά στην Κάντανο στην Σπίνα όπου εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση και άμεσα ισχυρές δυνάμεις 60 πυροσβεστών με τη συνδρομή πεζοπόρων τμημάτων και δύο ελικοπτέρων, βρέθηκαν στο πύρινο μέτωπο το οποίο ενισχύθηκε από δύο νέα μέτωπα σε Έλος και Στροβλές.

Οι πυροσβέστες δρώντας άμεσα απέτρεψαν τον κίνδυνο να καούν σπίτια κοντά στα μέτωπα ενώ με το συντονισμό του αρχηγού της Π.Υ Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη αυτή την ώρα βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο. Στο Έλος και Στροβλές σύμφωνα με πληροφόρηση από το συντονιστικό της Π.Υ όλη η έκταση της φωτιάς αφορά σε δασικές εκτάσεις ενώ στην περιοχή αυτή την ώρα βρίσκονται 30 Πυροσβέστες με 12 οχήματα και τη συνδρομή πεζοπόρου τμήματος.

Στη Σπίνα η φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε μερικό έλεγχο και δρουν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες ένα πεζοπόρο τμήμα και τη συνδρομή κατοίκων της περιοχής. Μέχρι τώρα η φωτιά έκαψε 200 στρέμματα δασικής γης και 5 με γεωργικές καλλιέργειες.

Επίσης μία φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βρυσών αλλά κατεσβέσθη άμεσα έκαψε τέσσερα στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης. Σε όλα τα μέτωπα οι πυροσβέστες ήταν αντιμέτωποι τόσο με τις φλόγες όσο και με τους ισχυρούς άνεμους που πνέουν στο νομό Χανίων.

Σχετικές ειδήσεις