ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία: Τέσσερις νεκροί μετά από σύγκρουση σκαφών ανοιχτά της Αίγινας

Ανείπωτη τραγωδία: Τέσσερις νεκροί μετά από σύγκρουση σκαφών ανοιχτά της Αίγινας

Θαλάσσια τραγωδία σημειώθηκελίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης (16/08/2016) στην Αίγινα.

Θρήνος δίχως τέλος στην Πέρδικα της Αίγινας... καθώς η βόλτα με το τουριστικό καραβάκι στο νησάκι Μονή κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία.

Ταχύπλοο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εμβόλισε τουριστικό σκάφος που είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα της Αίγινας με προορισμό το νησάκι Μονή και το οποίο μετέφερε 20 - 25 παραθεριστές.

324234234

Το δυστύχημα έγινε περίπου στο μέσο της διαδρομής.

34234234223423423

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών οι επιβάτες του μικρού τουριστικού σκάφους έπεσαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς: τον 58χρονο χειριστή της λάντζας (του τουριστικού σκάφους), ένα κοριτσάκι 5 ετών και τον 44χρονο πατέρα του κοριτσιού.

Ωστόσο, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ακόμη ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό, σε βάθος 20 μέτρων, στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Αυτήν την ώρα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού συνεχίζουν να ερευνούν στο σημείο, για νεκρούς.

3e333

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 17 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

1

Όσον αφορά στους τραυματίες, σε κρισιμότερη κατάσταση είναι μια 29χρονη γυναίκα, που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για επανασυγκόλληση άκρου, καθώς έχει υποστεί μερικό ακρωτηριασμό (πόδι). Ακόμη, τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν από την Αίγινα (με πλωτό) στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

2

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται ότι το ταχύπλοο, που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινείτο με μεγάλη ταχύτητα κι έπεσε με δύναμη πάνω στο σκάφος, το έκοψε στη μέση και το ανέτρεψε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιος ήταν ο κυβερνήτης.

33333

Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος όμως συνελήφθη. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Λιμανερχειο Αίγινας, που διενεργεί προανάκριση.

Αυτό είναι το σκάφος που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απαθανατίζουν το φονικό ταχύπλοο που εμβόλισε τη λάντζα με τους 21 συνολικά παραθεριστές, ενώ τα σημάδια στην πλώρη του από την πρόσκρουση είναι εμφανή. Δεν φαίνεται πάντως να έχει υποστεί άλλες ζημιές, σε αντίθεση με το τουριστικό σκάφος που κόπηκε στα δύο.

taxiploo aigina3 1
unnamed

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsbomb.gr - «Τους βούλιαξε και τους παράτησε»

Με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια η μητέρα των δύο αγοριών μιλά στην κάμερα του Newsbomb.gr και περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν τα παιδιά της πάνω στο καραβάκι που βούλιαξε λίγο έξω από τη Μονή: «Περιμένουμε να μας πουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά, ακόμα κάνουν εξετάσεις. Ο μικρός είναι λίγο πιο σοβαρά ο άλλος είναι λίγο καλύτερα. Ο μικρός έχει χτυπήσει στο λαιμό, αλλά δεν μας έχουν διευκρινίσει ακόμα τι έχει».

Σχετικές ειδήσεις