ΕΛΛΑΔΑ

Reuters: Μικρούς μόνιμους καταυλισμούς προσφύγων σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Reuters: Μικρούς μόνιμους καταυλισμούς προσφύγων σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Πολλούς και μικρoύς καταυλισμούς που θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και χίλιους πρόσφυγες σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σε όλη την ελληνική επικράτεια με στόχο την αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα υφιστάμενα νησιωτικά κέντρα φιλοξενίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμο Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο η Ελλάδα έχει ως σχέδιο την άμεση δημιουργία νέων μεταβατικών κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

«Πολλά νέα κέντρα φιλοξενίας» πρόκειται να δημιουργηθούν, κάθε ένα εκ των οποίων θα έχει δυναμικότητα 1.000 ατόμων, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανώνυμη πηγή και συνεχίζει, «oι νέες εγκαταστάσεις θα συνίστανται από βελτιωμένες, περισσότερο μόνιμες, μικρότερες κατοικίες».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, ο βραδύς ρυθμός εξέτασης των αιτημάτων ασύλου από τις αρχές συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος έντασης στα κέντρα φιλοξενίας, γι' αυτό η Ελλάδα πρόκειται να αυξήσει την ταχύτητα εξέτασης των αντίστοιχων αιτημάτων.

«Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα στα νησιά. Οι άνθρωποι (μετανάστες και πρόσφυγες) αισθάνονται παγιδευμένοι και η απογοήτευσή τους μεγαλώνει. Έφτασαν πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου τους να μεταβούν στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν συνέβη», τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σχετικές ειδήσεις