ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Αντώνης Σαλούρος

Πέθανε ο Αντώνης Σαλούρος

Έδωσε ζωή σε πέντε ανθρώπους με τη δωρεά των οργάνων του.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 62 ετών ο Αντώνης Σαλούρος, μετά από βαρύ εγκεφαλικό.

Ο Αντώνης Σαλούρος, στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και αγωνιστής της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος, γεννήθηκε το 1954. Από τα νεανικά του χρόνια υπηρέτησε ανιδιοτελώς και με αφοσίωση την υπόθεση της Αριστεράς και τα συμφέροντα των εργατών, των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας, στην Πάτρα, τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο Μεσολόγγι, στην Αθήνα, και τελευταία πάλι στην Πάτρα.

Πάντα στις πρώτες γραμμές των εργατικών, λαϊκών και πολιτικών αγώνων, ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και ως ενεργό μέλος του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, είτε ως απλό μέλος είτε σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης. Στην αρχή ως Πρόεδρος του πρωτοβάθμιου σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Μεσολογγίου και του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου, μετά ως μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και εν συνεχεία ως μέλος της Διοίκησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Η αρχική «πύλη» εισόδου του στην Αριστερά ήταν η ΟΜΛΕ, εν συνεχεία ήταν για πολλά χρόνια μέλος του ΚΚΕ, μετά ιδρυτικό μέλος, υποψήφιος Βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία και ενεργό στέλεχος για 24 χρόνια του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ και τέλος από πέρυσι τον Αύγουστο ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, μέλος του συντονιστικού Αχαΐας της ΛΑΕ.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια των μελών της σε όλους τους οικείους του. «Ο σύντροφός μας ο Αντώνης θα ζει στους πέντε συνανθρώπους μας, στους οποίους χάρισε ζωή με τη δωρεά οργάνων του, ως ύστατη πράξη αλληλεγγύης. Θα ζει στους αγώνες μας για το λαό, για την πατρίδα και για ένα καλύτερο και δίκαιο κόσμο» αναφέρει στο μήνυμά της η Λαϊκή Ενότητα.

Η κηδεία του θα γίνει στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή 19/8/2016, στις 6 το απόγευμα, στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Σχετικές ειδήσεις