ΕΛΛΑΔΑ

Υπέκλεπταν γνωστή Υπηρεσία Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου!

Υπέκλεπταν γνωστή Υπηρεσία Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου!
Δεν χρειάστηκαν διαφημίσεις ούτε σε εφημερίδες ούτε στην τηλεόραση προκειμένου να δημιουργήσουν την …δική τους Υπηρεσία Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου...

Δεν χρειάστηκαν διαφημίσεις ούτε σε εφημερίδες ούτε στην τηλεόραση προκειμένου να δημιουργήσουν την …δική τους Υπηρεσία Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου.

Συγκεκριμένα, ένας 34χρονος και ένα 44χρονος συνελήφθησαν από στελέχη της νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υποκλοπή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων γνωστής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικού Καταλόγου Ελλάδος και πώλησης αυτών με διαδικτυακές εφαρμογές, μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος, σε κατόχους κινητών τηλεφώνων.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων, όπου διαπιστώθηκε ότι, οι δύο δράστες συστηματικά και παράνομα προέβαιναν στην εξαγωγή του περιεχομένου της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων της ανωτέρω ανώνυμης εταιρείας.

Παράλληλα, είχαν δημιουργήσει παράνομα εφαρμογή, η οποία στηριζόμενη στη βάση δεδομένων των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου πωλούνταν διαδικτυακά σε κατόχους κινητών τηλεφώνων, τύπου «smartphones».

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (08-08-2011) το πρωί, ενεργήθηκε έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού στις οικίες των δύο δραστών, στο Βόλο και την Άρτα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένας ηλεκτρονικός υπολογιστή, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ

Μάλιστα, η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, κατ’ ελάχιστη εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρίας, κυμαίνεται στο χρηματικό ποσό των 3.600.000 ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.