ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε ο Στεφανάκος έπειτα από 9 χρόνια

Αποφυλακίστηκε ο Στεφανάκος έπειτα από 9 χρόνια

Ο γνωστός βαρυποινίτης έκανε χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ελεύθερος αφέθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά από 9 χρόνια στην φυλακή, ο Βασίλης Στεφανάκος.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό πάλι για ηθική αυτουργία.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο. Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Πρόκειται για το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών για τον οποίο τόσα και τόσα είχαν γραφτεί κατά την ψήφισή του. Ο νόμος προβλέπει την απόλυση κρατουμένων με τον όρο της συμπλήρωσης του ενός δεκάτου για ποινές έως τρία έτη, του ενός πέμπτου για ποινές έως 5 έτη, των δυο πέμπτων για ποινές έως δέκα έτη καθώς και η μείωση του ελάχιστου χρόνου έκτισης για ποινές άνω των δέκα ετών. Επίσης, μειώνεται υπο προϋποθέσεις το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την απόλυση υπο όρο των κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια.

Ο νόμος 4322 τέθηκε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2015 και θα είχε ισχύ έως το Απρίλιο του 2016 ωστόσο, το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση στα έκτακτα μέτρα αποσυμφόρησης μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

Σχετικές ειδήσεις