ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή 800.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ κατέθεσε η οικογένεια του 5χρονου Στάθη

Αγωγή 800.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ κατέθεσε η οικογένεια του 5χρονου Στάθη

Αγωγή κατά των ιδιοκτητών των τριών ροτβάιλερ, τα οποία αφαίρεσαν με φρικιαστικό τρόπο τη ζωή του 5χρονου Στάθη, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο, κατέθεσε, την Τετάρτη (31/8), η οικογένεια του αδικοχαμένου αγοριού.

Παράλληλα, με σημερινή προσωρινή διαταγή, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Κοζάνης έκανε δεκτό το αίτημα της μητέρας για δέσμευση της κινητής κι ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από το ποσό της αγωγής που θα επιδικασθεί, επιθυμία της μητέρας είναι, το 1/3 των χρημάτων να δοθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της μητέρας του μικρού Στάθη, Ζήση Βρίκο, τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου (μέχρι τότε απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβίβαση περιουσιακού στοιχείου σε τρίτους), ενώ άλλα δύο αιτήματα που κατέθεσε η πολιτική αγωγή προς τον Εισαγγελέα, αφορούν τη διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών της γυναίκας, συζύγου του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, καθώς και αλλαγή του κατηγορητηρίου για τον 72χρονο ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και μετατροπή του αδικήματος της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, σε ανθρωποκτονία από δόλο.

Πηγή: www.kozan.gr

Σχετικές ειδήσεις