ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ:Δεν άφησαν ανάπηρο παιδί να μπει σε τράπεζα

Σοκ:Δεν άφησαν ανάπηρο παιδί να μπει σε τράπεζα

Θυμό και αγανάκτηση προκαλεί ένα περιστατικό που καταγγέλλει ένας πατέρας ανάπηρου παιδιού ότι συνέβη στα Χανιά σε κεντρικό υποκατάστημα μεγάλης Τράπεζας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε, ο πατέρας επιχείρησε να μπει στο τραπεζικό υποκατάστημα με το αναπηρικό αμαξίδιο στο οποίο βρισκόταν το παιδί του, ωστόσο δεν χωρούσε να περάσει από την είσοδο. Τότε έγινε δέκτης μιας απαράδεκτης αντιμετώπισης από τον φύλακα της τράπεζας, ένα περιστατικό που είχε ως κατάληξη να κουβαλήσει ο πατέρας το παιδί στα χέρια του για να εξυπηρετηθεί.

Ακολουθεί η καταγγελία του πατέρα στο Flashnews.gr :

«Σήμερα περίπου στις 11.30 επισκέφθηκα την τραπεζα (....) στο κέντρο των Χανίων για προσωπική μου υπόθεση έχοντας μαζί μου τον 2,5 ετών γιο μου στο καρότσι ο οποόος έχει 85% αναπηρία και κοιμόταν.

Αφού κατάλαβα ότι δεν χωρούσε το καρότσι από την πόρτα, χτύπησα ένα κουδούνι που έχει στην είσοδο και ήρθε ένας που παριστάνει τον φύλακα και μου λέει κατά λέξη: "Τι θέλεις;" Του λέω, θέλω να μπω για συνάλλαγμα. Μου απαντάει "Δεν μπαίνει το καρότσι, να τον πάρεις στα χέρια." Του λέω, θέλω να μιλήσω με τον διευθυντηή και μου απάντησε με ύφος δεν είναι κανένας ή παρ' τον στα χέρια ή φύγε. Περίμενα λίγο και του ξαναλέω θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο και μου λέει περίμενε μα έρχεται το 100.

Ήρθε η αστυνομία!! Και αρνούνταν να δώσει τα στοιχεία του ο κύριος.

Ήρθε και ο διευθυντής, αφού είδε την αστυνομία με παρακάλεσε να τον πάρω στα χέρια και θα επενέβαινε να πάρω προτεραιότητα σε μια άδεια τράπεζα! Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.

Αναγκάστηκα να πάρω στα χέρια μου ένα παιδί 2.5 χρονων με 85% αναπηρία που κοιμόταν για να κάνω τη δουλειά μου.

Εξοργιστική κατάσταση και πιο πολύ, εξοργιστική η στάση του υπαλλήλου»

Ντροπή!

Το να δείχνει ο οποιοσδήποτε υπάλληλος σεβασμό και κυρίως απέναντι σε ευαίσθητες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ένας πατέρας με ανάπηρο παιδί, δεν είναι μόνο θέμα παιδείας του ίδιου του υπαλλήλου αλλά και επαγγελματικό του καθήκον. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και μάλιστα μεγάλο, τα λάθη αυτά δεν επιτρέπονται.

Πέρα βέβαια από την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου, είναι τραγικό να μην έχει προβλεφθεί σε τραπεζικό υποκατάστημα χώρος επαρκής για την είσοδο αναπηρικού αμαξιδίου και να αναγκάζεται κάποιος εν έτει 2016 ή να κουβαλήσει στα χέρια ένα άτομο με αναπηρία ή να μην εξυπηρετηθεί (πόσο μάλλον στις περιπτώσεις που ο ίδιος ο πελάτης αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας)

Σχετικές ειδήσεις