ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Αίγινα-Κούγιας:Ποιοι πραγματικά επέβαιναν στο φονικό ταχύπλοο της Αίγινας;

Τραγωδία Αίγινα-Κούγιας:Ποιοι πραγματικά επέβαιναν στο φονικό ταχύπλοο της Αίγινας;

Με τον πλέον επίσημο τρόπο οι συγγενείς των θυμάτων αμφισβητούν την έως τώρα έρευνα των αρχών και ζητούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της RealNews, ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτηση προς την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Πειραιώς, μέσω της οποίας αμφισβητεί ευθέως όσα έχει καταθέσει ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος – ο φερόμενος ως χειριστής του ταχυπλόου – σχετικά με το τι συνέβη την Τρίτη 16 Αυγούστου, όταν το σκάφος Ντουέντε ΙΙ εμβόλισε τη λάντζα Αντωνία με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Στην αίτησή του, ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτηρίζει ως «σενάριο» τα όσα έχει πει ο κατηγορούμενος, ενώ δεν παραλείπει να κατηγορήσει τη Λιμενική Αρχή Αίγινας ότι υιοθέτησε το συγκεκριμένο «σενάριο» χωρίς να προβεί σε κανένα έλεγχο αντικειμενικών στοιχείων (δακτυλοσκόπηση, DNA, άρση τηλεφωνικού απορρήτου).

«Οι εντολείς μας ζητούν να μάθουν ποιοι πράγματι επέβαιναν στο «Ντουέντε» και εγκατέλειψαν τους συγγενείς τους να πνιγούν», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας.

Σχετικές ειδήσεις