ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης η Μυτιλήνη: Επεισόδια με φόντο την ελληνική σημαία (vid)

Πεδίο μάχης η Μυτιλήνη: Επεισόδια με φόντο την ελληνική σημαία (vid)
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο ακριτικό νησί. Το άγημα του στρατού αναγκάστηκε να κάνει την καθιερωμένη υποστολή της σημαίας υπό την προστασία των ΜΑΤ!

Επεισόδια υπήρξαν απόψε (18/09) στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της υποστολής της σημαίας από άγημα του Στρατού, ανάμεσα σε μεγάλη ομάδα πολιτών μέσα στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί, και ομάδα αντιεξουσιαστών οι οποίοι είχαν «ενισχύσεις» από μικρή ομάδα μεταναστών.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα, όταν η καθιερωμένη, κάθε Κυριακή, υποστολή της σημαίας στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ματαιώθηκε. Ο λόγος; Στον ίδιο χώρο διαδήλωναν εκατοντάδες μετανάστες ενάντια στον πολύμηνο αποκλεισμό τους στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποστολή ματαιώθηκε όταν η τοπική ηγεσία του Στρατεύματος ενημερώθηκε ότι το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν εγγυόταν για την ασφάλεια του αγήματος λόγω της διαδήλωσης.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εξόργισε μεγάλο μέρος των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Έτσι, καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα αλλά και σήμερα το πρωί, υπήρχε κινητοποίηση από τους κατοίκους ώστε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο χώρο του παλιού Λιμεναρχείου προκειμένου η υποστολή να γίνει κανονικά και χωρίς προβλήματα ασφάλειας για το άγημα των στρατιωτών.

Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Το πρόβλημα, όμως, ξεκίνησε όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πήρε θέση στην πλατεία Σαπφούς φωνάζοντας συνθήματα.

Τελικά η υποστολή πραγματοποιήθηκε κανονικά με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες να τον τραγουδούν μαζί με τους στρατιώτες, ενώ δυο ομάδες ανδρών των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας κρατώντας μακριά τις δυο πλευρές.

Μετά την αποχώρηση του αγήματος, όμως, άρχισαν οι αντεγκλήσεις - αρχικά μόνο λεκτικές -, αλλά στη συνέχεια υπήρξε ρίψη αντικειμένων μεταξύ των δύο πλευρών.

Τελικά τα επεισόδια έληξαν με τους αντιεξουσιαστές να διαλύονται «σκορπώντας» στα γύρω στενά, ενώ άνδρες των ΜΑΤ τους κυνηγούσαν.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Σχετικές ειδήσεις