ΕΛΛΑΔΑ

Τιμητική εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες στο Ζάππειο

Τιμητική εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες στο Ζάππειο

Το «παρών» έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, υπουργοί και βουλευτές.

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου η τιμητική εκδήλωση προς τιμήν των 93 αθλητών και αθλητριών της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μεγάλος χορηγός ήταν η Stoiximan.gr.

Τα μέλη της αποστολής βραβεύτηκαν τόσο για τις διακρίσεις που έφεραν στη χώρα, όσο και για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, καθώς για την άψογη παρουσία και εν γένει συμπεριφορά την οποία έδειξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρίο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, βουλευτές μεταξύ των οποίων οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, πρώην υπουργοί (Φάνη Πετραλιά, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Ιωαννίδης), ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης πριν από 60 χρόνια στη Μελβούρνη, Γιώργος Ρουμπάνης και πολλοί άλλοι νεότεροι.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στην καλή παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο και τους συγχάρηκαν για την προσπάθειά τους, ενώ δεσμεύτηκαν να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια για να υπάρχει συνέχεια των επιτυχιών και μετά από τέσσερα χρόνια στο Τόκιο (2020).

Η συγκίνηση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος, όταν κλήθηκε να βραβεύσει τους ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με δάκρυα στα μάτια ο τέως βασιλιάς είπε: «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Έλληνες και καλό είναι να το μάθουν ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και ως εκ τούτου, τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες και κύριε πρόεδρε ευχαριστώ για την ενίσχυση».

Ο τέως βασιλιάς αποχώρησε υποβασταζόμενος από τη Σοφία Μπεκατώρου.