ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία ντοκουμέντο - Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε ομάδα γυναικών στη Μυτιλήνη! (pic)

Φωτογραφία ντοκουμέντο - Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε ομάδα γυναικών στη Μυτιλήνη! (pic)

Στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία-ντοκουμέντο με μέλη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» την ώρα που επιτέθηκαν χθες, Δευτέρα (19/09/2016) εναντίον ομάδας νεαρών γυναικών που περνούσαν από γειτονικό δρόμο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των κατοίκων της Μόριας για το μεταναστευτικό.

Η ομάδα των μελών της «Χρυσής Αυγής» είναι γνωστή στην κοινωνία της Μυτιλήνης από παλιότερη δραστηριότητα τους, χαρακτηριστική είναι μάλιστα φωτογραφία τους πριν τρία χρόνια, το Σεπτέμβριο του 2013 ως «τάγμα εφόδου» σε παρέμβασή τους στην περιοχή της Θερμής. Η φωτογραφία αυτή είχε αναρτηθεί τότε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης στη Μυτιλήνη και δημοσιοποιεί σήμερα το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις γυναίκες που δέχθηκε την επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, γνωστή εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σήμερα, Τρίτη (20/09/2016) θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία με το ερώτημα της ρήξης συνδέσμου στο γόνατο ενώ όπως έγινε γνωστό αναμένεται επίσης να προχωρήσει στην υποβολή μηνύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το όλο θέμα ερευνάται και από τις αστυνομικές αρχές αλλά και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα ίδια άτομα γνωστά μέλη της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» επιτέθηκαν φραστικά και στο δήμαρχο του νησιού, Σπύρο Γαληνό υβρίζοντάς τον ενώ σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής πορείας των κατοίκων της Μόριας με συνθήματα τους εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, της κυβέρνησης και των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών προσπαθούσαν να εκτρέψουν την πορεία από το προκαθορισμένο πολιτικό και διεκδικητικό πλαίσιο της το οποίο είχε την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων στο νησί.

Σχετικές ειδήσεις