ΕΛΛΑΔΑ

Όπου φύγει φύγει για τον Δεκαπενταύγουστο

Όπου φύγει φύγει για τον Δεκαπενταύγουστο
Τα πλοία έχουν φουλάρει τις μηχανές και τα αεροπλάνα έχουν ανοίξει… τα φτερά τους καθώς χιλιάδες ταξιδιώτες...

Τα πλοία έχουν φουλάρει τις μηχανές και τα αεροπλάνα έχουν ανοίξει… τα φτερά τους καθώς χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν πάρει σήμερα το δρόμο της μεγάλης φυγής για να τιμήσουν εκτός πόλεως την γιορτή της Παναγίας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό από το πρωί με αυτοκίνητο, πλοίο ή και αεροπλάνο οι εκδρομείς αποχαιρετούν προσωρινά τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η πληρότητα στα δρομολόγια πλοίων, αεροπλάνων, λεωφορείων και τρένων να αγγίζει το 100%.)

Την ίδια στιγμή η Τροχαία έχει πάρει μέτρα για την ομαλή έξοδο και επιστροφή τους των ταξιδιωτών που έχουν κινούνται με αυτοκίνητα στα μεγάλα οδικά δίκτυα.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τη… ρότα των δρομολογίων που εφαρμόζεται τις Κυριακές θα ακολουθήσουν την ημέρα της Παναγίας, Δευτέρα 15 Αυγούστου, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και άλλες ημέρες του Αυγούστου. Αντίστοιχα, τη Τρίτη 16 Αυγούστου θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων βασισμένο στο πρόγραμμα δρομολογίων του Σαββάτου.

Στο Μετρό, τα δρομολόγια από τον Δεκαπενταύγουστο έως τις 21 Αυγούστου θα είναι ως εξής: Από τις 05.30- 00.20 κάθε 10 λεπτά. Την Παρασκευή και το Σάββατο τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια, από τις 00.20 έως τις 02.20, θα εκτελούνται κάθε 15 λεπτά.

Στα τρόλεϊ, τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα ισχύσει πρόγραμμα δρομολογίων της Κυριακής, ενώ για τις υπόλοιπες ημέρες ισχύει το σύνηθες πρόγραμμα.

Στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα προγραμματισμένα δρομολόγιά του, ενώ στο Τραμ στις 15 και 16 Αυγούστου η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 30 λεπτά.