ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ (pics & vids)

Θεσσαλονίκη: Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ (pics & vids)

Πορεία πραγματοποιούν το μεσημέρι της Παρασκευής (23/09) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Εγνατίας, βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κλέφτες», «Σπίρτζη εξηγήσου ή τώρα παραιτήσου», «ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Χρήστο ένα αστικό».

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία:

Σημειώνεται ότι η οδός Εγνατία παραμένει κλειστή.

Της πορείας είχε προηγηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των προτάσεων Σπίρτζη για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης και διεκόπη για περισσότερο από μισή ώρα. Τελικά, η διαδικασία συνεχίστηκε και οι περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι που την παρακολουθούσαν αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας.

Δείτε στιγμές από τη θυελλώδη συνέλευση:

«Δεν κάνουμε πίσω. Έχουμε περάσει ξανά στην ιστορία παράνομες κινητοποιήσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος των Συνδικάτου Δημήτρης Τσερμενίδης.

Όπως σημειώνει το voria.gr, -πληροφορίες του οποίου αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση εισαγγελέα για την επίσχεση εργασίας- νωρίτερα ο κ. Τσερμενίδης είχε προτείνει:

1. Να κυκλοφορήσουν 70 λεωφορεία στην πόλη στα οποία θα αναγράφεται στο ταμπλό: «Απλήρωτοι εργαζόμενοι δουλεύουν για την πόλη τους».
2. Μετά τη γενική συνέλευση να γίνει πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΕΚΘ. Η πορεία να συνεχιστεί προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφραστεί η αντίδραση για τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη περί επιστράτευσης των εργαζομένων και να καταλήξει στα γραφεία του ΟΑΣΘ, επί της Παπαναστασίου.
3. Να συνεχιστεί η επίσχεση έως ότου καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα των τριών μηνών.

Οι εργαζόμενοι διαφώνησαν στο πρώτο από τα τρία σημεία της πρότασης του κ. Τσερμενίδη λέγοντας «όχι στην απλήρωτη εργασία», «όχι στα 70 λεωφορεία».

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Μετά τη στάση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία συνεχίζεται προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόμενοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη περί επιστράτευσης, ενώ θα καταλήξει στα γραφεία του Οργανισμού, επί της οδού Παπαναστασίου.

Πηγή φωτογραφιών - βίντεο: voria.gr, thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις