ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπεν: Θρίλερ με τις έρευνες στην Κω - Ποια στοιχεία θα ρίξουν «φως» στο μυστήριο

Υπόθεση Μπεν: Θρίλερ με τις έρευνες στην Κω - Ποια στοιχεία θα ρίξουν «φως» στο μυστήριο

Κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών του μικρού Μπεν, που περιμένουν καρτερικά ένα νέο από τις βρετανικές Αρχές που πραγματοποιούν για τέταρτη ημέρα ανασκαφές στην Κω, δίπλα από το κτήμα που παραθέριζε η οικογένεια το 1991, όταν χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού.

Έχοντας ως στοιχείο μία φωτογραφία που τράβηξε το 1991 ένας Βρετανός δημοσιογράφος που βρέθηκε στο νησί της Κω, όταν δημοσιοποιήθηκε η εξαφάνιση του μικρού Μπεν, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν διαφορές με το σημερινό τοπίο στην περιοχή «Ηρακλής».

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1991

nintchdbpict000192506809

2016: Η περιοχή, όπως είναι σήμερα

nintchdbpict000270438849

Αυτό που μέχρι στιγμής έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τους και είναι εκεί που έχουν εστιάσει τις έρευνές τους, είναι ένα δέντρο, το οποίο φαίνεται ότι φυτεύτηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού.

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» ανέφερε στη Daily Mirror ο Τζον Κάζινς, ο επικεφαλής των ερευνών.

Σε εκείνο το δέντρο επικεντρώνουν τις έρευνές τους τώρα οι Βρετανοί αστυνομικοί, αφού τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε ζώα, όπως έχει προαναφερθεί, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών τους Εργαστηρίων για ένα κομμάτι ύφασμα που βρήκαν για το οποίο όμως οι Έλληνες αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη δυσπιστία τους για το κατά πόσο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Μπεν αφού μετά από 25 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να μην είχε αλλοιωθεί εντελώς.

nintchdbpict000270513049

Οι Βρετανοί αστυνομικοί με βάση μία ακόμα γνωστή φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο μικρός Μπεν πάνω σε ένα δίκυκλο, έχουν φτιάξει έναν αντίγραφο του πέδιλου που φορούσε, για να τα έχουν ως σύγκριση στην περίπτωση που εντοπιστεί η λευκή λαστιχένια σόλα ή το μεταλλικό κούμπωμα, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών.

Μάλιστα, χθες, Τετάρτη (28/09) παρουσιάστηκαν τα διάφορα οστά που βρέθηκαν και όπως εξήγησαν ανήκουν σε ζώα.

kw

Εν τω μεταξύ μια σειρά από σοκαριστικές φωτογραφίες που απεικονίζουν το εσωτερικό του σπιτιού, όπου πέρασε τις τελευταίες του στιγμές προτού εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 1991 ο μικρός Μπεν Νίνταμ είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ένα ετοιμόρροπο σπίτι, αραιά επιπλωμένο, με κουρτίνες, που θυμίζουν κουρέλια, να κρέμονται από τα παράθυρα.

Το σπίτι δεν διαθέτει κρεβάτια, ενώ είναι εμφανείς οι ρωγμές στους τοίχους. Το σπίτι ανήκει στους γονείς της μητέρας του Μπεν, Κέρι Νίνταμ.

Το μικρό αγόρι εθεάθη για τελευταία φορά να παίζει στην αυλή του πέτρινου αυτού σπιτιού προτού χαθούν τα ίχνη του. Την ημέρα μάλιστα της εξαφάνισής του, ο παππούς του Μπεν ανακαίνιζε το εν λόγω σπίτι.

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο που δημοσίευσε η Daily Mail:

image
image 2

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, Βρετανός σκοπεύει να βυθίσει στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες -«καρότα» όπως λέγονται- για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Βρετανών, μήπως εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά, τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν έπειτα από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν απαντήσεις έστω και ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις