ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κω - Σταματούν οι έρευνες για τον μικρό Μπεν;

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κω - Σταματούν οι έρευνες για τον μικρό Μπεν;

Εμπόδια φαίνεται ότι βρίσκει συνεχώς η έρευνα των Βρετανών αστυνομικών στο νησί της Κω για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Μετά τους ρωμαϊκούς τάφους που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στο χωράφι και καθυστερούν τις έρευνες της βρετανικής αστυνομίας, τώρα ο ιδιοκτήτης του χωραφιού και ο δικηγόρος του ζήτησαν την διακοπή των ερευνών.

Συγκεκριμένα, ο γαιοκτήμονας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, παραπονέθηκε για το μεγάλο βάθος των ανασκαφών, με αποτέλεσμα οι έρευνες για τον Ben Needham να βρίσκονται στον αέρα.

Οι τάφοι και οι σκελετοί στο επίμαχο χωράφι

Σε ένα αρχαίο νεκροταφείο «έπεσαν» την Πέμπτη (29/09) οι Βρετανοί ερευνητές και θα πρέπει να πάρουν ξανά το «πράσινο» φως από τις αρμόδιες αρχές για να συνεχίσουν τις έρευνες. Οι τάφοι που περιλαμβάνει το αρχαίο νεκροταφείο, εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών.

Σύμφωνα με τον Τζον Κάσινς, έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία έχει δώσει εντολή να σταματήσουν οι έρευνες για τον Μπεν, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται οι αρχαίοι τάφοι. Σύμφωνα με τη Sun, οι ερευνητές εντόπισαν και πέντε σκελετούς!

 91447718 hi035568769

Κρύβει η δεξαμενή το μυστικό;

Μετά τους τάφους, οι ερευνητές θα εστιάσουν πια κατά την πέμπτη ημέρα των ερευνών τους σε μια δεξαμενή αποβλήτων, προκειμένου να εντοπίσουν κάποια στοιχεία που μπορεί να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης που βασανίζει την οικογένεια του παιδιού εδώ και 25 χρόνια.

 91392171 ben needham dig 624map

Ήδη μέλη της ομάδας των Βρετανών αστυνομικών πραγματοποίησαν την πρώτη κατάβαση στη δεξαμενή με ειδικές στολές και αναπνευστικές συσκευές προκειμένου να συλλέξουν δείγματα τα οποία θα σταλούν για ανάλυση σε ειδικά εργαστήρια της Βρετανίας.

Kos Ben Needham case

Εντοπίστηκαν ίχνη αποσύνθεσης

Σημάδια αποσύνθεσης εντόπισαν λίγα μόνο μέτρα μακριά από την ελιά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι της οικογένειας του Μπεν και γύρω από την οποία εστιάζουν τις έρευνες τους οι Βρετανοί αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα σημάδια αποσύνθεσης εντοπίστηκαν στα δείγματα χώματος που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Βρετανίας, τα οποία όμως πιθανολογείται ότι προέρχονται επίσης από ζωικούς οργανισμούς.

Kos Ben Needham case 2

Στις μέχρι τώρα ανασκαφές έχουν βρεθεί και πολλά οστά, όπως περίμενε άλλωστε το βρετανικό κλιμάκιο που βρίσκεται στη χώρα μας, για τα οποία όμως ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε πως ανήκουν σε ζώα.

Σχετικές ειδήσεις