ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες για τον μικρό Μπεν

Κως: Ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες για τον μικρό Μπεν

Δόθηκε τελικά το «πράσινο» φως για να συνεχίσουν οι έρευνες για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπενπου είχαν σταματήσει προσωρινώς ύστερα αίτημα του ιδιοκτήτη του χωραφιού και λόγω της εύρεσης του αρχαίου νεκροταφείου καθώς οι αρμόδιες αρχές έδωσαν την απαραίτη άδεια.

Νωρίτερα την Παρασκευή δημιουργήθηκε μια μικρή αναστάτωση καθώς ο ιδιοκτήτες του χωραφιού εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με τις έρευνες λόγω της αρχαίας ανακάλυψης.

Από την άλλη όμως οι Βρετανοί αξιωματικοί που βρίσκονται στο νησί της Κω δεν ήθελαν να σταματήσουν τις έρευνες, τουλάχιστον έως ότου δοθεί μία τέτοια εντολή από τις αρμόδιες αρχές, όπως και έγινε τελικά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες ξεκίνησαν εκ νέου και συνεχίζονται κανονικά καθώς η οι αρμόδιες Αρχές έδωσαν την απαραίτητη άδεια.

Προσωρινή διακοπή των ερευνών στην υπόεθση του μικρού Μπεν

Διεκόπησαν προσωρινά οι έρευνες για τον μικρό Μπεν στη Κω, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα από κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας, ύστερα από απαίτηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου όπου διεξάγονται, επειδή βρέθηκαν στην διάρκεια τους ρωμαϊκοί τάφοι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι έρευνες, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν, παρακολουθούνται από εκπρόσωπο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, επειδή υπήρχαν, εξαρχής, εκτιμήσεις για ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Μέχρι τώρα πάντως, παρά τις μεθοδικές και εντατικές έρευνες των Βρετανών αστυνομικών, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν την μαρτυρία ότι ο μικρός Μπεν, πριν από 25 χρόνια είχε τραυματιστεί θανάσιμα από εκσκαφέα που πραγματοποιούσε εργασίες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το κλιμάκιο της βρετανικής αστυνομίας είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις έρευνες, τόσο στον συγκεκριμένο χώρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Kos Ben Needham case copy

Την Πέμπτη (29/09) οι Βρετανοί ερευνητές «έπεσαν» πάνω σε ένα αρχαίο νεκροταφείο. Οι τάφοι που περιλαμβάνει το αρχαίο νεκροταφείο, εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών.

Κρύβει η δεξαμενή το μυστικό;

Οι ερευνητές εστιάζουν πια σε μια δεξαμενή αποβλήτων, προκειμένου να εντοπίσουν κάποια στοιχεία που μπορεί να λύσουν το μυστήριο της εξαφάνισης που βασανίζει την οικογένεια του παιδιού εδώ και 25 χρόνια.

 91392171 ben needham dig 624map copy

Ήδη μέλη της ομάδας των Βρετανών αστυνομικών πραγματοποίησαν την πρώτη κατάβαση στη δεξαμενή με ειδικές στολές και αναπνευστικές συσκευές προκειμένου να συλλέξουν δείγματα τα οποία θα σταλούν για ανάλυση σε ειδικά εργαστήρια της Βρετανίας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων