ΕΛΛΑΔΑ

Σε δημόσιες επενδύσεις τα λεφτά υπέρ των πυρόπληκτων

Σε δημόσιες επενδύσεις τα λεφτά υπέρ των πυρόπληκτων
Σε δημόσιες επενδύσεις και όχι στους πυρόπληκτους πρόκειται να διατεθούν τα χρήματα που έδωσαν το 2007 92.000 δωρητές.

Σε δημόσιες επενδύσεις και όχι στους πυρόπληκτους πρόκειται να διατεθούν τα χρήματα που έδωσαν το 2007 92.000 δωρητές προκειμένου να ενισχύσουν τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Πελοπόννησο. Τα περίπου 198 εκ. ευρώ που έδωσαν οι πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε αναλάβει να διαχειρίζεται το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, το γνωστό "Ταμείο Μολυβιάτη", το οποίο όμως καταργήθηκε.
Τέσσερα χρόνια μετά τις φονικές φωτιές, τα χρήματα έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thebest.gr προερχόμενο από το υπουργείο Ανάπτυξης, το ποσό πρόκειται να διατεθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στις πυρόπληκτες περιοχές. Ούτε λόγος για τις ίδιες τις οικογένειες των θυμάτων και τους ανθρώπους που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές.
Από τα 198 εκατομμύρια ευρώ -που ξεπέρασαν τα 208 με τους τόκους- έχουν διατεθεί μόλις τα 76,6 (55,27 για το πρόγραμμα ανοικοδόμησης κι επισκευής κτισμάτων), ενώ στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος «αναπαύονται» 131,7 εκατ. ευρώ...